28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriTOKİ, 1+1 dairelerden vazgeçiyor, yerine 2+1 daireler üretecek

TOKİ, 1+1 dairelerden vazgeçiyor, yerine 2+1 daireler üretecek


Ailelerin çocuk sayısını dikkate alan idare, bunların yerine 2+1 daireler üretecek. Binalar yöresel mimariye uygun olacak.

Sosyal Konut üretip her kesimi Ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yoksul gruba yönelik yaptığı evlerde metrekareleri büyütme kararı aldı. İlk uygulama Safranbolu'da inşa edilecek yoksul konutlarında devreye alınacak. Böylece 45-55 metrekarelik 1+1 yoksul evleri yeni dönemde inşa edilmeyecek. Konutlar en düşük metrekare 60 olacak ve evler 2+1'den başlayacak. TOKİ'nin ürettiği evler metrekare olarak büyürken yöresel mimariye de uygun olacak.

Aile Bakanlığı devrede

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, bazı ailelerin fazla nüfusa sahip olduğunu belirtti. Karabel, "Ayrıca kız ve erkek çocukları var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler çerçevesinde 2+1 şeklinde Yoksul konutları üretmeye başladık. Şehirlerin belli büyüme, genişleme aksları bulunuyor. Bu akslar çerçevesinde genel altyapıya yakın bölgelerdeki Hazine arazileri üzerinde sosyal konutlar üretiyoruz. Bunları halka piyasadaki şartlardan daha uygun arz ediyoruz" dedi.

Yoksul konutları daha önceden uygun şartlarda 100 lira taksitle verilebilmesi açısından 45-55 metrekare arasında sabitlediklerini belirten Karabel, bundan sonra üretecekleri evlerin 60 metrekarenin altına inmeyeceğini ve tamamının 2+1 olacağını söyledi.

39 bin 974 konut inşa halinde

Haluk Karabel, TOKİ'nin, sosyal Konut inşa etmek için özel kanunla kurulmuş bir kamu kurumu olduğun ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle piyasa koşullarında Ev sahibi olamayan alt gelir-yoksul grubundaki vatandaşları düşük taksitlerle konut sahibi yaptıklarını vurgulayan Karabel, "Alt gelir-yoksul grubundaki vatandaşlar için bugüne kadar 143 bin 200 konut ürettik. 2014 yılı sonuna kadar teslim edilmek üzere 39 bin 974 konut daha inşa ediyoruz" bilgisini verdi.

Dönüşüm için protokol imzalandı

İstanbul ili sınırları içerisinde olası Afet riskini bertaraf etmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut GYO arasında protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde Bakanlar Kurulu'nca alınan 3 bin 573 sayılı kararda belirlenen ruhsatsız, iskansız ve Afet riski altındaki yapılar tasfiye edilerek, fen ve sanat kurallarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI