23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriTabanlıoğlu Mimarlık'ın 2 projesi MIPIM Awards 2015’te finale kaldı!

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın 2 projesi MIPIM Awards 2015’te finale kaldı!

Türkiye mimarlığının en çok bilinen ofislerinden olan Tabanlıoğlu Mimarlık, Fransa’nın Cannes kentinde 10–13 Mart tarihleri arasında bu yıl “Dijital Devrim” ana teması ile 26’ıncı kez düzenlenecek olan MIPIM 2015'e katılacak.
 
Bugün basınla bir araya gelen Melkan Gürsel Tabanlıoğlu, "Dünya birbirine benzeyemeye başladı. Mimari hep aynı, silüetler birbirine benziyor. Bir bina yapılırken ne için yaptım diye sorgulanmalı. İnternetle beraber dünyada yakınlaştı. Artık komşu bina beni ilgilendiriyor diyemeyiz. Dünyadaki her yapı bizi ilgilendiriyor. Global bakmalıyız.
 
Dünyada çok iddialı binalar yapanlar var. Ama iş yatırım kısmına geldimi sorun yaşanıyor. Yatırımcılar işin rantına bakıyor. Yeni bir fikir yok. Yatırımcı en tecrübeli en bilinen mimara gidiyor ve yaptırıyor. İşin sonunda karşımıza hep aynı binalar çıkıyor.
 
Binalar insanlar için. Eskiyi yıkıp yerine yenisini yapalımda değil olay. Eskiyi yıkmak yerine dönüştürebiliriz. Ayrıca bir binaya tek başına bakılmamalı çevresine de bakmalıyız. Parkta olmalı, kültür merkezi de olmalı, sosyal şeyler olmalı. O zaman bina 2 katı değere kavuşur. Birşey hayata geçirirken mimar kadar yatırımcı da önemli.
 
Mimarlar ihracata destekte bulunuyor!
 
Yurtdışında proje üreten mimarlar kendi ülkesinin ürünlerini projelerde kullanıyorlar. Bu sayede ihracata destekte bulunmuş oluyorlar. Sonuçta ülkemizde bütün ürünler üretiliyor. Müşteriye gösteriyoruz ürünleri, aynı ürün ve daha uygun fiyata tercih onlara kalıyor.
 
Tabanlıoğlu Mimarlık, yurdışında 3. ofisini Londra'ya açıyor!
 
Astana, Bakü, Belgrad, Trablus, Libya, Ukrayna, Dakar, Malabo, Mumbai, Doha, Dubai'de projeler üretiyoruz. Yurtdışında proje yapmaya devam edeceğiz. İstanbul, Ankara, Doha ve Dubai olmak üzere şuan 4 yerde ofisimiz var, Londro'da 5. ofisimizi açıyoruz. 
 
Çalışacağınız yerde ofisinizin olması gerekiyor. Diğer türlü zorluklar yaşanıyor. Londra ise önemli bir nokta. Çünkü yatırımcıların yolu, müşterilerimizin yolu muhakkak Londra'dan geçiyor. Ayrıca hem doğrulardan, hem yanlışlardan daha çabuk haberdar olabiliyoruz.
 
Tabanlıoğlu MIPIM 2015'te de fuar alanında P-1.K51’de!
 
Tabanlıoğlu Mimarlık, MIPIM 2015’te de fuar alanında P-1.K51’de ziyaretçilerini bilgilendirecek. MIPIM 2015’te Melkan Gürsel Tabanlıoğlu 12 Mart’ta gerçekleştirilecek “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” başlığı altında düzenlenen panelde “Contemporary Turkish Architecture: Potential and Limits in Global Scale – Çağdaş Türkiye Mimarlığı: Küresel Ölçekte Gelişen Olanak ve Kısıtlar” adlı panelde konuşmacılar arasında yer alacak.
 
Tabanlıoğlu'nun 2 projesi MIPIM Awards 2015’te finale kaldı!
 
Yüzde 65'i yurtdışında olmak üzere projeler üretten Tabanlıoğlu Mimarlık'ın iki projesi MIPIM Awards 2015’te finale kaldı. Tabanlıoğlu'nun MIPIM Awards 2015’te, Afrika projelerinden sonuncusu Dakar Kongre Merkezi ile “Jüri Özel Ödülü” kategorilerisinde finale kalırken, İstanbul’da gerçekleştirdikleri Selçuk Ecza Genel Müdürlük projesi ile “En İyi Ofis Yapısı” dalında finalist olarak büyük ödüle aday gösterildi. 
 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI