16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerSultangazi’deki devlet hastanesinin temeli atıldı!

Sultangazi’deki devlet hastanesinin temeli atıldı!

Sultangazi Merkez Cami önünden Mehter Takımı eşliğinde yürüyüşle başlayan temel atma törenine Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi’ye dev bir şifa merkezi kazandıracak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sağlık yatırımlarıyla dünyada örnek gösterilecek bir ülke olunacağını kaydeden Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Ülke genelinde 216 hastane yaptırıyoruz; 32 bin yatak kapasiteli 10 milyar TL’lik yatırımı ülkemize kazandırıyoruz. Kimsenin hayalini kuramadığı ambulans helikopterlerimizle sağlığın bulunması gereken yerlere ulaşıyoruz. 70 milyonun, yaşlının yetimin öksüzün hakkaniyetli bir şekilde sağlık hizmetini almasını sağladık. Hastaların bize ulaşmasının önündeki engelleri kaldırırken ülkemizin en ücra köşelerine kadar giderek sağlığı insanlarımızın ayağına taşıyoruz.”

Bakan Müezzinoğlu, Sultangazi’ye dev bir sağlık kompleksi kazandırdıklarını belirterek, “Hastanemiz 160 bin metrekare kapalı alanı olacak. Yatak sayısının 600 olduğunu düşünürsek kişi başına 260 metrekare alan düşüyor. Benim özel evimin metrekaresi bu kadar değil; Sultangazi’ye işte böyle dev bir yatırım kazandırıyoruz” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, hastanenin gecikmeli olarak başlamasından dolayı üzgün olduklarını da belirterek 31 Aralık 2015’te inşaatın bitirilmesine gayret edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hastanenin temeline ilk harcını döktü.

600 yataklı akıllı hastane

Uğur Mumcu Mahallesi’nde toplam 46 bin 500 m2’lik alan üzerinde inşa edilecek hastane, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak yaptırılıyor. Arazisi Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamaları ve çalışmalarıyla sağlanan hastane 160 bin m2 inşaat alanından oluşuyor. Hastane, 200’ü kadın doğum olmak üzere toplam 600 yatak kapasiteli olacak.

(Toki Haber) 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI