20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaYeni ProjelerSocar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz 20 milyar dolarlık yatırımı anlattı

Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz 20 milyar dolarlık yatırımı anlattı

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden olan soccar merkezini Vadistanbul projesini taşıyacak.
 
Socar Türkiye CEO'su Kenan Yavuz şirket olarak neden Vadistanbul'u tercih ettiklerini şöyle açıkladı: "İstanbul dünyanın finans ve yönetim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. İstanbul'un çevresinde onun gibi alternatif olacak başka bir şehir yok. Biz de Türkiye'nin en büyük doğrudan yatırımcısıyız. Bu anlamda yönetim merkezi arayışımız vardı uzun süredir. Bu arayışımızı Vadistanbul ile bütünleştirdik, en önemlisi çevreci bir proje. Kendi içinde entegrasyonu olan, lokasyonu ve ulaşımı kolay bir proje. Çalışanlarımızın ve misafirlerimizin rahat edebileceği bir proje. 3. havaalanına ve metroya yakınlığı, içinde alışveriş merkezinin olması ve en önemlisi içinden Sadabat Deresi'nin geçmesi bizim için tercih sebebi oldu." dedi.
 

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN VİDEOYA TIKLAYIN

'Çalışanlarımız nerede çalıştıklarını grurla söylemeli'

Çalışanların mutluluğunun ön planda olduğunu belirten Yavuz şunları ekledi: "Bizim gibi yüksek teknolojiye dayalı riskli işler yapan şirketlerde çalışanların niteliği, evrensel standartların üzerinde olmak zorunda. Bundan dolayı çalışanlarımızın grurla çalıştıklarını söyleyebilecekleri bir şirket olması açısından merkez binanın önemi büyüktü. Bu çalışanların aidiyat duygusunu da geliştirecek bir proje." 
 
 
20 milyar dolarlık bir yatırımı Vadistanbul ile birleştiren Socar'ın başka hangi alanlarda faaliyet gösterdiğini Kenan Yavuz şöyle anlattı: "Biz enerji şirketiyiz. PetroKimya alanında gelişmiş kimya şirketiyiz, sanayi şirketiyiz. dolayısıyla kendi iştigal alanımızın içindeyiz. Doğalgaza, petrole dayalı sektöre hizmet veriyoruz. Türkiye'nin tek petroKimya şirketi olan Petkim'in sahibiyiz. Türkiye'nin son kırk yıllık en büyük yatırımını biz yapıyoruz. Liman ve enerji santralleri yapıyoruz, kendi bildiğimiz işlerle meşgul oluyoruz" 
 

'Şu anda büyümeye ihtiyacımız yok'

Böyle büyük bir yatırımla Türkiye'ye genel merkez edinmenin 'Türkiye'ye yapılacak yatırımlar artacak mı?' sorusunu beraberinde getirmesini Yavuz şöyle açıkladı: "2018 yılına kadar hazır çok büyük projelerimiz var. Öncelikle hedefimiz bunları tamamlamak ve zamanında teslim edebilmek. Yeterince büyük proje portföyünü yönetiyoruz, şu anda illa büyümeye ihtiyacımız yok. Önce bunları başarıyla tamamlayalım sonrasına bakacağız" dedi.
 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

 
Eda ELİBOL/emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI