20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerSerdar İnan'dan Bizim petrolümüz yok ama gayrimenkulümüz var

Serdar İnan’dan Bizim petrolümüz yok ama gayrimenkulümüz var

Panelde tecrübelerini öğrencilerle paylaşan İnanlar İnşaat Genel Müdürü Serdar İnan, Türkiye'nin en avantajlı olduğu sektörlerden birinin inşaat olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye bu potansiyelini açığa çıkarmalı. Türkiye'nin petrolü gayrimenkulüdür. Bizim petrolümüz yok; ama gayrimenkulümüz var, yabancılara iyi satışlar yapabiliyoruz, bu rakamları arttırmalıyız.”
 
Türk müteahhitlerin dünyada 2. sırada bulunduğuna dikkat çeken İnan, Türk şirketlerinin uluslararası arenada başarılı projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.
 
İstanbul'daki 3. köprü tartışmalarına da değinen İnan net konuştu: “İstanbul’a 3. 4. 5. köprü yapılmalı, çünkü başka alternatifimiz yok, duruma bu açıdan bakmalıyız.”
 
Yıldız Teknik üniversitesi öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulunan İnan öğrencilere iş başında gayretli olmaları, başladıkları işi sonunda kadar götürmeleri ve çok şey öğrenmektense belli konularda uzman olmaları önerisinde bulundu.
 
Cathay İleri Projeler Yönetim Kurulu Başkanı Ahmethan Yılmaz ise inşaat sektörünün geleceği açısından umutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Özellikle son 10 yılda firmalarımız hem teknolojik açıdan hem de inşaat kalitesi açısından dünyaya çok hızlı entegre oldu. Bütün bu gelişim süreci inşaat firmalarının rekabet güçlerini artırdı. Artık daha güvenle yurt dışındaki projelere talip olduklarını görüyoruz.
 
Sadece konut değil; yol, köprü, tünel, endüstriyel tesis, petrol rafinerileri, uluslararası havaalanı, demiryolları ve kentsel metro sistemleri gibi proje türlerinde de Türk firmaları uzmanlığını kanıtladı.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI