16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKonut ProjeleriSea Pearl projesi lansmanı Dubai Cityscape'de yapıldı

Sea Pearl projesi lansmanı Dubai Cityscape’de yapıldı

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu Sean Pearl projesini tanıtırken şu açıklamalarda bulundu.

‘’Burada Ortadoğu’lu yatırımcılarla buluşturuyoruz’’

Özen Kuzu : ‘’Herkesin bildiği gibi İstanbul lokomotif şehir ünvanını elinde tutuyor. Biz Kuzu grup olarak kat gayrimenkulle birlikte geliştirdiğimiz hem ülkemizi hem de firmamızı en iyi şekilde temsil edecek Ataköy’de ki Sea Pearl projemizi burada Ortadoğulu yatırımcılarlar buluşturuyoruz.

‘’Ekim 2014’te resmi olarak satışa çıkacak’’

Merkezlere yakınlığıyla bilinen projemiz, yapıların kalitesi park ve yeşil alanları ile denize sıfır konumda yükselen Sea Pearl, yaklaşık 2 milyar 700 milyon yatırım değeri ile hayata geçiriyoruz. Toplam 130 bin metrekare arsa alanı olan projemizin 88 bin metrekaresini yeşil alana ayırmaktayız. Projemiz 8 adet Rezidans ve 1 Otelden oluşmaktadır. Mart 2014 tarihinden itibaren yapımına başlanan projemiz, Ekim 2014’te resmi olarak satışa çıkacak.

‘Eşsiz deneyim ve Boğaz manzarası sunuyor’’

YÜK. Mimar Mehpare Evrenol, YÜK. MÜH. Mimar Alp Evrenol ve YÜK. Mimar Tamer Tunbiş, tarafından tsarlanan proje denize olan yakın ilişkisi itibari ile eşsiz deneyim ve özellikle boğaz manzarası sunuyor. Sea Pearl; kentin mimari değerlerinin uzantısında tasarlanarak, İstanbul’un boğaz imgesini, yüksek kalitede çözülmüş yaşam alanlarıyla kullanıcıların yaşamlarına dâhil ediyor. Arazinin kalbinde yer alan otel projesi ise gerek konumu gerekse tüm projede yer alan yüksek nitelikli rezidans hizmetiyle İstanbul ile buluşurken, kentin dinamizmini ivmelendirecek bir konseptle misafirlerini bekliyor.

Sahil boyundaki kamusal alanlara olan yaklaşımı ve site içindeki peyzaj çözümleriyle Marmara Denizi sahilinde bir ikon olarak adından söz ettireceği düşünülen Sea Pearl’ün peyzaj tasarım kurgusu da çağdaş ve gelenekselin aynı potada yorumlanmasıyla ortaya çıkarılıyor.

‘’Ataköy’ün en değerli bölgesi’’

Lokasyon olarak Ataköy’ün en değerli bölgesinde inşa edilen proje, İstanbul’un gözbebeği olan yarımadaya 13, Ataköy Yat Limanı’na 1, Atatürk Havaalanı’na ise 3 km uzaklıkta ve Boğaz Köprüsü’ne 15 km uzaklıkta yükseliyor’’.

Özen’in açıklamarının ardından basının yönelttiği sorularu yanıtlayan YÜK. Mimar Mehpare Evrenol ise sorulara şu şekilde cevap verdi:

'’Sahil kamu hizmetinde’’

Evrenol: ‘’Sahil halka açık bir şekilde düzenlendi ve halkın kullanımına açık aktiviteler oluşturuldu. Site denizin kenarında durmakta ancak kıyı kamusal alana açık bir şekilde konumlanıyor.

‘’İstanbul silueti en büyük kıymetimiz’’

İstanbul silueti en büyük kıymetimizdir. Km tibari ile ve görsel olarak ve görsel olarak siluetle ilgisi olmayan bir alandayız. Ben her zaman şuna inanıyorum İstanbul çok büyük bir şehir ve yükselmek zorunda. Ancak yükseleceği yer tarihi siluetin etkisi olan yerler değil başka semtler olmalıdır. Dolayısı ile biz farklı bir yerde duruyoruz ve projemizin yükseklikle ilgili bir sıkıntısı yoktur.

‘’Türk ve Ortadoğu insanının seveceği yaşam alanlarıyla donatıldı’’

Proje yatırımcıya çok açık bir proje olmakla beraber yaşanılası bir proje olarak düşünüldü. Satın alacak kişilerin burada oturmasını hedefleyeceğimiz daire büyüklükleri ile yapıldı. Bu bakımdan çok olumlu bir proje. Evrensel standartlarda kullanım ön görüldü. Bence bu demektir ki nasıl Türk insanı mutlu olacaksa yabancı insanlarda bura aynı şartlarda yaşayabilir. Dolayısı ile Türk insanının ve Ortadoğu’nun seveceği yaşam alanlarıyla projemizı donatıldı.

Sea Parl Ataköy İletişim:

http://seapearlatakoy.com

 

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI