28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerSakarya'da da kentsel dönüşüm

Sakarya’da da kentsel dönüşüm

Proje alanı 35,80 hektarlık 1. Proje Alanı ve 12,40 hektarlık 2. Proje Alanından oluşuyor. Proje kapsamında 48,2 hektarda 1097 konutun dönüşümü sağlanacak. 846 hak sahibinin bulunduğu bölgede, yerinde dönüşüm ilkesi uygulanacak.

Bölgedeki dönüşüm, kendi içinde tamamlanacak, proje etap etap uygulanacak, hak sahipleri evinden çıkmadan rezerv alanda konut üretimine başlanacak. Proje ile kentle bütünleşen bölgede, bölgenin sosyal ve kültürel yapısı ile uyum içerisinde yeşil alanlar, spor alanları, sosyal donatılar ve geniş bir ticari yaya aksı ve az katlı konut bölgeleri düzenlendi.

2 Bölgede de farklı aile dokularına, büyüklüklerine ve yaşam tarzlarına uygun, bölge halkını talepleri doğrultusunda olacak. 93 m2 den 145 m2 ye kadar 9 farklı daire ve 4 farklı müstakil konut üretilecek. Dönüşüm alanı, sosyal donatı ve kültür tesisleri, spor tesisleri, yeşil alanları ve ticari üniteleriyle Erenler Sakarya’nın önemli merkezlerinden olacak.

Projenin merkezini oluşturan yaya yolu külliye ile başlayacak, devamında kültür kongre merkezi sosyal faaliyetleri destekleyecek, ayrıca üretilecek otel binası, konut altı ticaret, asma katlı müstakil ticaret, ofis altı ticaret ve 2 farklı büyüklükte ofis birimleri ile ticaret hayatı canlandırılacak. Alanda 400 adet ticaret ve ofis birimi üretilecek.

Yaya odaklı yaşam mekânlarının oluşturulduğu proje ile ulaşım altyapısı geliştirilecek, 325 araba kapasiteli bir kapalı otopark ile alandaki otopark ihtiyacı karşılanacak. 2. Proje Alanının merkezinde halkın kültürel faaliyetlerini devam ettirebileceği, meslek öğrenebileceği, kendini geliştirebileceği bir halk eğitim merkezi üretilecek. Bu merkezin hemen önünde konserler, düğün gibi sosyal aktivitelerini gerçekleştirip, birlikte zaman geçirebilecekleri ortak bir meydanla sosyal hayat renklendirilecek.

Romen Mahallesi sakinleri için ise 2. Proje Alanının güneyinde 2 ve 3 katlı olmak üzere toplam 204 adet müstakil konut üretilecek. Konutlar Romen vatandaşların kültürel zenginliklerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Alanda projeyle birlikte hem güvenli bir yaşam alanının oluşturulması, hem de yaşam kalitesinin yükselmesi sağlanacak.

280 adet konut ve 2 adet ticaret biriminin üretileceği alan 1. Etap olarak belirlendi. Bu alanda yaşayan hak sahipleri ile muvafakat senetleri imzalandı ve mülkiyet devirleri başladı. İnşa edilecek konutların bütün mimarlık mühendislik ve altyapı projeleri tamamlandı. Konutların tamamı fore kazık sistemi (fore kazık sistemi; Zemin taşıma gücü düşük olduğundan depreme karşı zemin güçlendirme sistemi) ile deprem emniyeti sağlanmış şekilde inşa edilecek.

 

 

 

 

 

 

tokihaber

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI