27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerRönesans Gayrimenkul'e büyük teklif!

Rönesans Gayrimenkul’e büyük teklif!

GIC, 250 milyon Avro tutarında yapılacak sermaye artırımı karşılığında çıkarılacak payları edinmek suretiyle Türkiye’nin önde gelen ticari gayrimenkul platformunun azınlık hissedarı oluyor.

Singapur’un devlet varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation (“GIC”), Rönesans Grubu’nun Türkiye’de faaliyet gösteren gayrimenkul kolu Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’ye (“RGY”) 250 milyon Avroluk sermaye arttırımı yoluyla %21.4 oranında ortak oluyor.

Söz konusu ortaklıkla birlikte yeni sağlanan kaynak, RGY’nin Türkiye gayrimenkul piyasasında lider olarak edindiği yeri sağlamlaştıracak ve gelecekteki ticari faaliyetlerini genişletmesine olanak tanıyacaktır.

Rönesans Holding’in Başkanı Dr. Erman Ilıcak: ‘’Bu ortaklık, gayrimenkul alanındaki en saygın küresel yatırımcılardan biriyle olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmektedir. Daha önce üç proje kapsamında ortaklık kurduğumuz GIC’yi RGY platformu seviyesinde de görmekten çok memnunuz. RGY’nin Türkiye ticari gayrimenkul sektöründeki ağırlığını GIC işbirliği ile pekiştirmek için sabırsızlanıyoruz.’’

GIC’nin Avrupa Gayrimenkul Bölge Başkanı Chris Morrish: “Türkiye’deki ilk kurumsal gayrımenkul yatırımlarını ülkenin en tanınmış ve saygın gayrimenkul geliştiricilerinden biri olan RGY’ye ortak olarak yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Uzun vadeli yatırımları tercih eden bir fon olarak, büyüyen Türkiye piyasasının, cazip yatırım fırsatları sunacağından eminiz.”

RGY ve GIC 2012 ve 2013’de, Optimum İstanbul, Optimum Ankara ve Optimum İzmir Alışveriş Merkezlerinde %50 – %50 ortaklık tesis etmişlerdir.

Söz konusu ortaklık işleminin, yasal onayların alınması sonrası 2014’ün son çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI