23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerRomanyalı VP Holding 4 yeni projeyle geldi!

Romanyalı VP Holding 4 yeni projeyle geldi!

Romanya’da 2000 yılından bu yana inşaat alanında hizmet gösteren VP Holding, Emir Invest ile Türkiye pazarına girdi. 2015’in ilk çeyreğinde 30 milyon dolarlık yatırım hazırlığında olan AKVPH ortaklığı İstanbul’da Basın Ekspres, Kağıthane, Tarihi Yarımada ve Bahçeşehir’de proje geliştirecek.

30 milyon dolarlık 4 yeni yatırım

2015 yılı ilk çeyreği için 30 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini belirten Emir Invest Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Özdemir,”Kağıthane’de Axis AVM’nin hemen karşısında rezidans projesi yapacağız. Tek kuleden oluşan projemizin toplam yatırım değeri 20 milyon dolar. Basın Ekspres’te ise 60 bin metrekare alan üzerinde konut ve ticari birimlerden oluşan bir proje geliştireceğiz. Basın Ekspres projemizin yatırım değeri ise 110 bin TL civarında. Bir diğer projemizi de Tarihi Yarımada’da yapacağız. Bu projemiz ise otel olacak. Otel projemizin yatırım değeri ise 5 milyon dolar.  Yine Bahçeşehir’de 5 bin metrekare alan üzerinde özel okul projemiz var. Okul projemizin yatırım değeri ise 14 milyon TL” dedi.

İkinci durak Cezayir

İkinci yatırım duraklarının Cezayir olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Cezayir’de ilgilendiğimiz lokasyonlar arasında yer alıyor. Şu anda orada yatırımları olan Summa, Rönesans ve Esta gibi birçok şirkete danışmanlık hizmeti veriyoruz. Cezayir’de 6 ayda 5 milyar avro para harcanacak. Borcu olmayan iki ülkeden biri. Her yıl 300 milyar dolar döviz fazlası var. Ciddi teşvikler mevcut. Bence Cezayir Orta Doğu’nun yıldızı” dedi.

Öncelik Türkiye

Cezayir’in yanı sıra Romanya’da da proje geliştirme hedeflerinin olduğunu belirten Özdemir, önceliklerinin ise Türkiye olduğunu söyledi. Özdemir, “Romanya’da da bir projemiz olacak. Ama Romanya 2016 hedeflerimizin içinde. Avrupa pazarı şu sıralar durgun. Türkiye daha cazip. O nedenle yatırımda önceliğimiz Türkiye” ifadesinde bulundu.

Konut doyuma ulaştı, ticaride açık var

AKVPH ortaklığının ticari ağırlıklı projeler geliştireceğini belirten Özdemir, “Hedefimiz ticari işlerde büyümek. Konut belli bir doyuma ulaştı. Merkezi lokasyonlarda talep olsa da merkezden uzaklaştıkça talepte sıkıntı var. Şu an firmaların çoğu satışta zorlanıyor. O nedenle biz konuttan ziyada ticari projelerde yer almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yıllık 80 milyon avro ciro

Romanya’da 1 milyon metrekareyi aşan inşaat yaptıklarına dikkat çeken VP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Virgil Profeanu, “Yıllık ortalama ciromuz 80 milyon avroyu aştı. Yaklaşık 3 bin çalışanımız var. 200 projeyi tamamlayıp teslim ettik. 15 projemizin inşaatı ise devam ediyor.  Türk gayrimenkul piyasasını bir süredir yakından takip ediyoruz. Türkiye’nin güçlü ekonomisi ve gayrimenkul sektörünün büyüklüğü buraya gelmemizde önemli bir etken oldu. Türkiye’de birçok iş geliştirme firması ile görüşmeler gerçekleştirdik. Emir Invest de mercek altına aldığımız firmalardan biriydi. Görüşmeler neticesinde gayrimenkul piyasasında iş geliştirme konusunda deneyimlerine güvendiğimiz Emir Invest ile ortaklık kararı aldık. Bundan sonra Türkiye’de yolumuza AKVPH olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

(HT Emlak)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI