20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaYeni ProjelerRenovia İstanbul Yabancı yatırımcılara tanıtıldı

Renovia İstanbul Yabancı yatırımcılara tanıtıldı

Kadıköy’ün merakla beklenen projesi Renovia İstanbul 17 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın  toplantısıyla satış öncesinde yabancı yatırımcılara tanıtıldı.Vartaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata ve Stern İmmobilen AG Denetim Kurulu Başkanı Hans Kilger ve ortağı Bernhard Frohwitter'i katılıyla gerçekleşen toplantıda projenin detayları anlatıldı.

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ 

 

Toplantıda konuşan  Ömer Faruk Barata "Önümüzdeki dönemde sektördeki yatırımlamızın büyük bir kısmı yine aynı bölgede Kodıköy'de olacaktır.Fikirtepe'de 5 adada faaliyet sürdürmekteyiz.Bunların üçü konut yaklaşık 3.000 konut .Bu gün tanıttığımız birinci etap 1.100 konut kalan 270bin metrekare ticari alana da çok yakında başlayacağız.Bu projelerin toplamında bölgede 700 milyon TL'lik yatırım yapacağız."dedi.

Toplantıda konuşan Stern İmmobilen AG Denetim Kurulu Başkanı Hans Kilger "Stern İmmobilen AG 2007 senesinde Münih te kuruldu.Yönetim ekibimiz 25 senelik tecrübeye sahiptir.Türkiye'de özellikle İstanbul'da önümüzdeki uzun yıllar için yüksek bir potansiyel görüyoruz.Bir buçuk sene önce Vartaş'la  Ömer Bey ile tanıştık.Bu proje uzun yıllar sürecek ortaklığın başlangıcı olmasını istiyoruz..Türkiye'yi ve İstanbul'u çok seviyoruz ." dedi.

ÖMER FARUK BARATA RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

Vartaş’ın toplamda 110 bin metrekareye yayılan Kadıköy’deki projelerinin ilki Renovia İstanbul, şimdiden yatırımcıların yoğun ilgisini görmeye başladı.

Kadıköy’e 700 Milyon TL’lik Yatırım

İstanbul’un dönüşümünde büyük bir rol üstlenerek Kadıköy’de 5 adada projeler geliştiren Vartaş, bölgede toplam 700 milyon TL’lik yatırım değerine sahip projelere imzasını atacak. Bu projelerinden ilk konut projesini ise dünyada birçok başarılı projeye imzasını atan Stern Immobilien AG ortaklığında 300 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor.

Yüksek prim potansiyeliyle dikkat çeken Renovia İstanbul 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alandan oluşuyor.

Fikirtepe'de Tünelin Ucunu gördük

Ömer Faruk Barata "Fikirtepe'de kısmen emsalde düşüş oldusa da bence doğru olan oldu.Sokaklar 30 metreye kadar büyüdü.Fikirtepe 1 milyon 410 bin m2 bir alandır bunun yaklaşık %40-45 oranı yeşil alan ve donatı olanları olarak ayrıldı. bu da projeyi çok değerli ve kıymetli hale getirdik.Yasal sorunlar da aşıldı.Yarın sayın bakanımızla büyükşehirde bir görüşme olacak.Sonuna geldik yani tünelin ucu görüldü diyebiliriz.Ruhsatlar da verilmeye başladı.Bizim de muracatımız şu an  içeride sonuçlanıyor.Sorun yok diyebiliriz.Yerli ve yabancı hem de ortadoğu'dan ciddi  talep var.Projenin yüzde 502sini ortadoğu ve Almanya'ya satmayı planlıyoruz"dedi.

Elazığ'da Alışveriş merkezi 

Vartaş ve  Stern İmmobilen ortaklığıyla Elazığ'da yaklaşık 42 bin metrekare ve 103 bin metekare araziye sahip projeye başlıyoruz.

Yenisahra 'da da 120 bin metrekare alanda yine Alman ortaklarımızla birlikte kentsel dönüşüm projesi geliştiriyoruz.Ayrıca aslen Suriye kökenli Dubai ve Katar'da inşaatlar yapan Nurettin Türkmali ile de ayrı bir projemiz olacak şirketimizi kurduk adım attık.

Fikirtepe'nin en büyük ticari projesi 

Fikirtepe'de ayrıca 270 bin metekare alanı olan  ticari projemiz var.Hasılat anlamında da Fikirtepe'nin %20'sine tekabul edecek proje yapacağız.E5 kenarında konumlanıyor 15 -20 gün içinde ruhsatımızı alnca açıklayacağız.

Almanya ,Hollan'da ve Suudi Arabistan'da dış lansman yapacağız." dedi

Renovia İstanbul fiyatları

Projede metekare fiyatları 5.500 TL ile  8.000 TL arasında değişiyor.Resmi satışların başlamadığı projede ön talep toplanıyor.Ruhsat'ın onaylanmasının ardından satışlara başlanacak.

Mondrian’dan Esinlenilen Mimari

Markalı konut projeleri arasından estetik mimarisiyle ayrışan Renovia İstanbul, Mondrian’ın ünlü eserlerinden esinlenilerek tasarlandı. Şehir yaşantısına dair tüm detayları bünyesinde bulunduran Renovia İstanbul’un mimarisinde ise Tabanlıoğlu Mimarlık’ın imzası bulunuyor.

Proje, ticari üniteleri, sosyal alanları ve merkezinde konumlandırılan şehir parkı ölçeğindeki “Saklı Dünyası”yla ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor.

Büyüklükleri 48 metrekareden başlayan 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu Renovia İstanbul’da ayrıca, yatırımcının isteği doğrultusunda özel büyüklükteki daire talepleri de karışılanabilmekte.

Bölgenin hareketlenmesi ve hafriyat çalışmalarının başlamasıyla birlikte proje, yabancı yatırımcılardan uzun süredir yoğun bir ilgi görüyor.

Renovia İstanbul’un ilk etabında teslimler ise 2016 yılının son çeyreğinde yapılacak.

Renovia İstanbul İletişim

Tel:444 99 02

www.vartasyapi.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI