28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerPiyelapaşa’nın Yüzü Polat Holding ile Gülecek!

Piyelapaşa’nın Yüzü Polat Holding ile Gülecek!

600 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek projede 902 konutun yanı sıra, 50 bin metrekarelik ofis alanı, 400 odalık otel ve üzeri açık alışveriş merkezi bulunacak. Yılsonuna doğru temeli atılması beklenen projedeki konutların metrekaresinin 3 bin dolardan başlaması planlanıyor.

EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa ile ilgili arazi toplamaya 15 yıl önce başladıklarını belirterek, "Arazileri oluşturmak çok zamanımızı aldı. Bölge ve piyasa hazır olunca projeye başlama kararı aldık" diye konuştu. Piyalepaşa'da Türkiye'de özel sektörün en büyük kentsel dönüşüm projesine soyunduklarını belirten Adnan Polat, "Fulya'daki Polat Tower'ı hayata geçirirken etrafta çok fazla sayıda gecekondu vardı, şimdi ise burada dev projeler yükseliyor. Piyalepaşa'yı da bu kapsamda geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi. Polat, bölgenin Hacıhüsrev tarafının barındırdığı 2 bin konutla büyük dönüşüm potansiyeli taşıdığına işaret etti. Projenin mimarlığını Murat Kader'in istleneceğini belirten Polat, mimarinin ise Selçuklu-Osmanlı tarzında tasarlanacağını kaydetti.

EMLAK OFİSİ AÇTI

Adnan Polat, projedeki 219 bina içinde tapusu elinde olan 400 kişinin dairelerine karşılık projeden daire vereceklerini belirtti. Haziran ayında başlayan görüşmeler kapsamında ruhsatlı bina sahiplerinin yüzde 70'iyle anlaşma sağlanırken, inşaat alanı içinde kurulan emlak ofisinde ruhsatsızlara daire satışı, ruhsatlılara ise daire kiralama gerçekleştiriliyor. Polat, "Burada tapusu olmayanları kent merkezinde olmasa bile yakınlarındaki dairelerde oturtmayı hedefliyoruz. Bu sayede onların gönüllerini almayı planlıyoruz. Bakanlık bu kapsamda 100 metrekarelik daireye 30 bin lira verirken, biz 100 bin liralık daire gösteriyoruz" dedi.

(Sabah)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI