19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKonut ProjeleriPerakendeciden Gezi Parkı tepkisi!

Perakendeciden Gezi Parkı tepkisi!

ALIŞVERİŞ merkezi yapılacağı için günlerdir büyük protestolarla korunmaya çalışan Taksim Gezi Parkı’na Türk perakendeciler mesafeli yaklaşıyor. Silk&Cashmere ve Herry “Bu kadar çok toplumsal reaksiyon olan bir yerde mağaza açmayız” dedi.
 
Hurriyet'in haberine göre Herry markasının sahibi Selami Sarı, "Tepki olarak ben öyle bir AVM'ye girmem, kan dökülmüş bir yerde mağaza açmam. Ben Karadenizliyim, yeşile aşığım. İnsanlar ağaçları korumak için bu kadar reaksiyon veriyor. Ne Gezi Parkı’nda ne de Emek Sineması’nın yerine yapılacak AVM’de yer almam" dedi.
 
Silk & Cashmere markasının kurucusu ve CEO’su Ayşen Zamanpur da toplumsal hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak “Bu kadar çok toplumsal hassasiyet gösterilen konu da gözlerimizi kapatamayız. İlla orada olmamız şart değil. 7 yıldır Beyoğlu’nda yer arıyorum ama ne Gezi’ de ne de Emek’te mağaza açmam” diye konuştu.
 
ŞEHİR İÇİNDE OLMASIN
 
Damat, Tween gibi markaları bünyesinde bulunduran Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ise projenin tamamını görmek gerektiğini belirterek “Tarihi gerçekliği korunacak deniyor. Tabii ki toplumsal hassasiyeti de gözetmek lazım. Ancak ben zaten genel manada AVM’lerin şehir içinde olmaması gerektiğini düşünüyorum yıllardır. Çünkü bu pek çok alt yapı ve üst yapı sorununa neden oluyor” dedi.
 
AVM kiralama ve danışmanlık hizmeti veren 4A’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurtuluş “Böyle bir yeri ne kiralarım ne danışmanlık veririm ne de tüketici olarak giderim” diye konuştu.
 
BOYNER DE GİRMİYOR
 
Taksim'de yapılması düşünülen AVM'ye Boyner Grubu da girmeyeceğini açıkladı. Ümit Boyner Twitter'dan 'halkın ve müşterilerimizin bu denli karşı çıktığı bir projede yer almamız mümkün değildir" açıklamasını yaptı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI