24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriOzan Balaban: İstanbul'daki Emlak Fiyatları Dünya Metropollerine Göre Ucuz

Ozan Balaban: İstanbul’daki Emlak Fiyatları Dünya Metropollerine Göre Ucuz

 Emaar Türkiye'nin CEO’su Ozan Balaban sektördeki gidişatı ve 2015 yılından beklentilerini dile getirdi.

Ozan Balaban 2015'e yaklaştığımız bu dönemlerde gayrimenkul sektörünün gidişatı ve konut kredisi faiz oranlarındaki değişim hakkında bilgi verdi.

Ozan Balaban: İnşaat Sektörü Gündemden Çok Çabuk etkileniyor

Gündem gelişmelerinin inşaat sektörüne çok hızlı yansıdığını belirten Ozan Balaban, “İnşaat Türkiye'deki lokomotif sektör ve gündemden çok çabuk etkileniyor. Sosyal gelişmeler, seçim vs. bunlar herkesi ilgindiriyor ve konut sektörüne de yansıyor doğal olarak.  Biz de bu tür değişimlerden etkilendik. Bizdeki mortgage sistemi yeterince kaliteli değil. Faiz oranları acımasız. Krizlerde, seçimlerde faiz oranı yukarıya tırmanıor. Ev tutarının olabildiğince az miktarı için kredi alınmasından yanayım. Tutarın en azından yarısını ödeyecek gücü olan müşterilerimiz için biz gerekli ödeme kolaylıklarını bünyemizde yapıyoruz. Şu an faizler aşağı indikçe sektör hareketleniyor. Satışlarımız ciddi oranda patladı. Daha faaliyete geçirmeyi planladığımız projelerimiz için bile yoğun talep alıyoruz” şeklinde konuştu.

Ozan Balaban:  İstanbul'daki Emlak Fiyatları Dünya Metropollerine Göre Ucuz

İstanbul’daki gayrimenkul fiyatlarının dünyanın diğer metropol kentlerine göre çok daha ucuz olduğunu belirten Ozan Balaban, “ İstanbul'daki emlak fiyatlarını dünyanın diğer metropol şehirleri ile kıyasladığınız zaman %30-40 daha aşağıda. Ama bunun yanı sıra satın alma gücü de düşük. O yüzden nitelikli proje olmadığı zaman sektöde olmasa bile proje bazında balon olabilir. Kentsel dönüşümle birlikte daha ucuz arazi üretme imkanını bulmamız gerek.İstanbul'un arazi fiyatları çok pahalı. Bu maliyetler söz konusu olduğu zaman daire fiyatlarının bir çizgiden düşmesi imkansız tabiki. Ama eğer kentsel dönüşümde emsali yerinde kullanırsak, lüks konut yapmak için fırsat yakalamış olarak görmezsek fiyatlar daha da dengeye ulaşır. Arsa fiyatları düşünce maliyetler müşteriye de yansır zaten.İstanbul'un arazi fiyatları düştükçe ev fiyatları da düşecek. Ama dünya metropollerine göde oldukça uygun fiyatlara sahip” dedi.

Türkiye'ye uzun dönemli yatırım amaçlı geldiklerini ifade eden Ozan Balaban gelecek projelerinden de bahsetti. Balaban, “Biz Türkiye'ye uzun dönemli yatırım amaçlı geldik. Yaptığımız her şey parayı uzun süre ülkede tutacak. Yeni projelerimiz var. Büyük kentsel dönüşüm projeleri hayata geçireceğiz. Şu an İstanbul'un her bölgesine bakıyoruz. İstanbul'da bir alışveriş turizmi yaratmak istiyoruz. Bu nedenle AVM projelerine özellikle eğiliyoruz. Bu anlamda markalı bir outlet AVM projesi hayata geçireceğiz. Proje, 200 dönüm üzerinde, 45 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan ve Amerikan tarzında yükseleek. Ekim Kasım gibi lansmana çıktığımızda zaten göreceksiniz. Buna uzun zamandır hazırlanıyoruz. Doğru bir metropol olmak için doğru projelere imza atmak gerek. Bu anlamda yapacağımız AVM projesi turistler için de çekim nedeni olacak” dedi.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI