16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerOrtaköy'de 182 m2'lik 2 katlı binaya servet biçildi

Ortaköy’de 182 m2’lik 2 katlı binaya servet biçildi

 

İstanbul Ortaköy sahilindeki değeri 10 milyon lirayı bulan 182 metrekarelik 2 katlı bina, ilk sahibi Libya uyruklu Türk vatandaşı İsmet Doker'in vefatıyla Libya'daki akrabalarına kaldı. 
 
Binanın kullanım hakkı ise Türk eşine geçti. Onun ölümüyle kiracılardan biri dava açınca bina 2007'de kayyuma geçti. Kiracılardan Mehmet Akdere, binayı 2008'de 9 kişi adına Libyalı Ali Abdullah Samaeda'dan satın aldı. İddiaya göre binanın 100 bin liralık bir satış vaadi sözleşmesiyle satılmış olduğu tespit edildi. Aynı binada kiracı olan restoranın sahibi Perihan Kartal, binanın Libya'daki sahiplerine ulaştı.
 
Satıştan haberleri olmadığını söyleyen Libyalılar, tapu iptal davası açtı. Dava sürerken 2012'de Hazine de devreye girerek, Libyalıların Türkiye'de taşınmaz edinemeyeceğini belirtti ve miras paylarının Hazine'ye kalması gerektiğini savundu.
 
'HER ŞEY YASAL'
 
İddiaları yalanlayan Mehmet Akdere'nin avukatı Nejlan Yıldız, "Binanın Libyalı sahibi öldükten sonra bu gayrimenkulün yüzde 25'i Türk eşine, yüzde 75'i ise kardeş ve kardeş çocuklarına kaldı. 2007'deki rakamlarla bu satışın maliyeti 1.5 milyon lirayı buldu. Her şey yasal" dedi. 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI