23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerÖmer Faruk Çelik Evvel İstanbul Projesini anlattı

Ömer Faruk Çelik Evvel İstanbul Projesini anlattı

Proje'nin ortaklarından EYG Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik yayın Yönetmeni'miz Ayla Özer'e proje ile ilgili bilgileri verdi.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYABİLİRSİNİZ

"Projenin özelliği şu: Biz Kayaşehir'de bu yıl itibariyle bir proje çalışmasına başladık. Yaklaşık 678 konutlu bir bölüm yapacaktık. Konsepti çalışırken şunlara önem verdik. Bir, bölgenin yapısına baktığımızda Anadolu insanı yaşıyor. Ortalama hane başına 4,5 kişi düşüyor ve 3400 TL civarında ortalama gelirleri var. Yani tam hedeflediğimiz gibi, orta gelirli bir segment var.

Şimdi bu anadolu insanına bizim bir proje vermemiz lazım ve 2014 Türkiyesi'nde bu gelir grubuna da iyi bir proje üretmemiz lazım. Stratejimiz bu. Bu yolla çıktık, dedik ki, "Biz burayı 680 konutlu bir proje yapmayalım, ikiye bölelim. 350'lik, 340'lık iki tane mahalle yapalım. Mahalle kültürünü burada gerçekten yaşatalım. Mahalle kültürünü yaparken de ortada bir sokak yapalım. Ama sitenin ortasında da insanların sosyalleşebileceği, bir arada olabileceği bir alan yapalım.

Ben bu dönemin probleminin sosyalleşme olduğunu düşünüyorum. Yani insanların sosyalleşeceği, bir araya geleceği bir şeyler olsun istedik. Onun içinde sitenin ortasına bunları yerleştirdik."

Engelliler için engelsiz bir site

"Sonra biz bu mahallelerde çok inandığım bir şey yaptık. Dedik ki, çocuklu aileler var, yaşlı aileler var ama engellilerde var. Bunlar bu sitede dolaşacaklar. Peyzaj alanlarını dolaşacak, evinden çıkacak, bahçeye gelecek. Bunlar için engelsiz bir yaşam alanı üretelim dedik ve sitenin her noktasına rahatlıkla tek başlarına ulaşabilecekleri alanlar yaptık. Sitenin her yeri engelsiz oldu."

Lansmandan önce 10.000 talep aldık

"Evvel İstanbul 678 konutlu bir proje. Yaklaşık 10.000 talep aldık. Biz, bu 10.000 talebi karşılamaya çalışırken, satış ofisini yaparken, maketler hazırlanırken o kadar çok ilgi ve talep oluştu ki, birdenbire bir baktık, bizim satıştaki arkadaşlar, rezervasyonda 600'ün üzerine çıkmışlar. Yani Evvel İstanbul'un satışı bitmiş gibi gözüküyor.

Ama 10.000 tane talebimiz var. Bu talep eden müşteriye de mahcubiyetimiz var. Dedik ki, bir özür dileyelim. Ciddi bir özür borcumuz var ve yeni başlayacağımız projede de önceliği onlara verelim, onlardan da öyle özür dileyelim.

Sanki Evvel İstanbul'un tamamı satılmış gibi gözüküyor.

Tamamen Emlak Konut'tan alınmış 70.000 metrekare bir alan vardı. Bunun 40.000'ini Evvel İstanbul'a ayırdık. 30.000'ini de yeni yapacağımız proje için ayırdık. Yeni projeye hemen bir ay sonra, Ocak'ta başlamayı düşünüyoruz."

Evvel İstanbul'un lokasyonu

"Bu bölgenin güzel bir avantajı var. 3. köprüye yakın, yeni yapılan havaalanına yakın, Olimpiyat Stadı'na yakın, TEM'e yakın ve en iyisi; metro hemen sokağımızın başında, metroya yakın. Ciddi bir botanik parkı var ve her şeyden önemlisi orta gelir grubunun ulaşabileceği, İstanbul'un merkezinde proje yok."

Evvel İstanbul'un fiyatları

"Bizim ortalamamız, metrekare başı yaklaşık 3200 TL'ye geliyor. 100-120 metrekare bir dairenin fiyatı 400.000 Liranın biraz altında. 120 metrekare 3 oda, 2 oda bir daire alabiliyor. Tam orta gelir segmentini karşılayacak bir proje gibi."

Avrupa Yakası'nın Ataşehir'i

"Bölgeyle ilgili ben şunu diyorum: Bundan 10 sene, 12 sene evvel önce Anadolu Yakası'nda,  Ataşehir böyle başlamıştı. Ben Avrupa Yakası'nın Ataşehir'i burada oluyor diye düşünüyorum.",

Evvel İstanbul iletişim bilgileri:

Web: www.evvelistanbul.com/

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI