27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerOkmeydanı'nda Kentsel dönüşüm projesi tanıtımı

Okmeydanı’nda Kentsel dönüşüm projesi tanıtımı


Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesi ile 100 bin kişinin hayatının değişeceğini söyleyen beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı sakinlerinin, kendilerine yakışan bir hayat standardına sahip olacaklarını söyledi. Beyoğlu Belediyesi'nin uzun yıllar uğraş verdiği Tapu meselesinde sona geldiklerini de anlatan Demircan, "Bu projede kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Daireye Daire, dükkana dükkan vereceğiz" diye konuştu.

Vatandaşların merak ettiği tüm soruları yanıtlayan Demircan, Okmeydanı'nın Şişli sınırları içinde kalan bölümüne Dönüşüm yapamayacaklarını söyledi. Vatandaşların böyle bir talebi olması halinde ilgili mercilere başvurması gerektiğini anlatan Demircan, "Mevcut durumda bu mümkün değil" diye konuştu.

Geleceğin Okmeydanı'nı anlatmak için önümüzdeki günlerde toplantılar yapacağını ifade eden Demircan "Herkese Dönüşümü anlatacağız, tapular herkese verildikten sonra vatandaşlardan talep gelmesi halinde dönüşüme başlayacağız. Bu projeyi gerçekleştirdiğimiz takdirde çocuklarımız dünya çapında bir yerde yaşayacak. Eğer geleceğin Okmeydanı'na evet diyorsanız bunu çok hızlı bir şekilde birlikte tamamlayacağız" dedi.

Devlet kira yardımı yapacak

Daire başı Tapu masraflarının ortalama 12 bin lira olduğunu belirten beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan dönüşümün gerçekleşmesi durumunda, daire sahipleri mağdur olmasın diye devlet tarafından 9 bin lira Kira yardımı alacağını da sözlerine ekledi

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI