16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerNecmi Kadıoğlu: Esenyurt'taki yeni binalara bir akım var!

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt’taki yeni binalara bir akım var!

Esenyurt Kaymakamlığı, Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği( ESİDER) iş birliği ile hazırlanan etkinlik Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayında 220 firmanın açtığı stantlar ile halka kapılarını açtı.
 
Esenyurt Nikâh Sarayı'nda gerçekleşen açılış törenine, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, ESİDER (Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Fevzi Torolsan, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat ve çok sayıda firma sahibi katıldı.
 
“Amacımız bölgenin iş hayatına katkıda bulunmaktır”
 
Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşen programda ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan gerçekleşen etkinliğin amacını anlatan bir konuşma yaptı. Torolsan, “ Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz EXPO 2015’in sloganı Esenyurt ’tan temin ediyorumdur. Etkinliğimizin temel amacı, bölgede var olan sanayi potansiyelinin birbirinden haberdar olması, daha hızlı ve daha kolay kendi arasında iletişime geçebilmesi, yakın çevrede tedarikini yapabilmesi ve hizmet alabilmesidir. Daha dinamik bir hale gelmesinde, bölgenin iş hayatına katkıda bulunmaktır. Bu çerçevede Esenyurt Kaymakamı Sayın Ekrem İnci ve Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
“Sanayi demek mutluluk demektir”
 
Fevzi Torolsan ardından İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdel Bahçıvan söz aldı. Bahçıvan, “ Esenyurt EXPD 2015 Sanayi etkinliğinin bölge ekonomisi için Esenyurt sanayisine hayırlı olması temennisini gönülden diliyorum. Belediye başkanımızı böyle bir etkinlik için sanayicilere yönelik bu çalışmadan dolayı hizmete sunduğu böyle nezih bir tesis için kutluyorum. Bugün yine çok önemli ve anlamlı bir etkinlik için bu salonlarda bir araya geldik. Çünkü sanayi demek iş, istihdam, emek, ekonomi ve sanayi demek mutluluk demektir. Esenyurt EXPO 2015 Sanayi Etkinliği ilçeye ve bölgemize hayırlı olsun” dedi.
 
Kadıoğlu, “Büyüme ve gelişim ile kent yenileniyor” 
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz alarak yaptığı konuşmasında, sanayi, konut ve yeni işletmeler ile kentin yenilendiğini söyledi. Başkan Kadıoğlu; “ Sanayicilerimizin yer aldığı ve ilçemize katkı sunacağını düşündüğümüz bu etkinliğimiz hayırlı olsun. Öncelikle eğitim ile ilgili olarak iş adamlarımız, ESİDER bölgemizde ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere okulumuza başlamak üzereyiz. Ara eleman ihtiyacı duyulduğu için bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Bölgemizde konut alanı ile sanayi yan yana planlı bir şekilde gidiyor. Sanayiden konuta yönelen arkadaşlarımız var. Biz 11 yıl içerisinde tam 1200 tane imalat ve fabrika ruhsatı verdik. Buda kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümün bir örneğidir. İstanbul içinden Esenyurt’taki dayanıklı, yeni depreme göre yapılmış binalara bir akım var. Kent yenileniyor. Bölgemizde yoğun sanayi kuruluşları var. Bu sanayicilerimizin sorunlarını ve eksiklerini biliyoruz. İnşallah bu yıl önceki yıllarda olduğu gibi bu eksik ve sıkıntıları çözmeye devam edeceğiz. Bugün bir araya geldiğimiz bu etkinliği inşallah önümüzdeki yıllarda kalıcı hale getirmek için sanayici ve işletme sahiplerimiz ile sürekli iletişim halinde olarak ilçemizin ekonomik yapısındaki hareketlenmeyi daha da yukarıya çıkaracağız” dedi.
Başkan Kadıoğlu ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt EXPO 2015 Sanayi etkinliğinin hayırlı olması dileklerini iletti. Kaymakam İnci, Esenyurt ’un hızla büyüyerek ve gelişerek İstanbul’un cazibe merkezi bir ilçesi olduğunu dile getirdi.
 
Başkan Kadıoğlu, Babayiğit ile deneme sürüşü yaptı
 
Protokol konuşmaları sonrasında açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan elektrik enerjisi ile çalışan ve Babayiğit ismi verilen otomobil ile deneme sürüşü gerçekleştirdi.          
 
Esenyurt ‘ta ticaret hacminin artmasını ve farklı firmalar arasında iş birliğine zemin hazırlayabilmeyi amaçlayan etkinlik ilçede faaliyet gösteren 220 işletmeyi ağırladı. Esenyurt sanayisinin gücünü ve potansiyelini gözler önüne seren etkinlikte  katılımcı firmalar birbirleriyle ve ziyaretçiler arasında yer alan farklı sektörlerin uzman kadroları ile yüz yüze iletişim imkânı buldu. Yerel yönetim, Kaymakamlık, bürokrasi, üniversiteler ve bölge sanayicisini bir araya getiren açılış programında  bölge sanayicisinin sorunları, beklentileri, iş ve istihdamın çözümü konuşuldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI