20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriMetsan Nexus'ta ortalama metrekare fiyatları 3 bin 750 lira oldu

Metsan Nexus’ta ortalama metrekare fiyatları 3 bin 750 lira oldu

Dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind tarafından tasarlanan ve Metsantarafından hayata geçirilen Kartal’da E-5 üzerindeki Metsan Nexus projesinde inşaat hızla ilerliyor. Metsan İnşaat’ın 1 Kasım’da lansmanını yaptığı projede binaların alt tarafındaki otopark ve ticari birimlere ait katlar ile birlikte toplamda 16. kata ulaşıldı.

Deniz görmeye başladı
Projenin deniz görmeye başladığını ifade eden Metsan İcra Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu, kaba inşaatta takvimin önünde olduklarını söyledi. Nexus’u 2015 yılının aralık ayında bitireceklerini ifade eden Satoğlu, satışlarda da bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Yüzde 40’ı satıldı
Cemalettin Satoğlu, projede ilk metrekare fiyatlarının ortalamada 3 bin lira olduğunu vurgulayarak, “Mevcut fiyatlarımız ortalama 3.750 lira oldu. Lansmandan bu yana proje yüzde 25 prim yaptı diyebiliriz. Şu ana kadar da projenin yüzde 40’ı satıldı” dedi.
Projenin tamamlanana kadar  bölgenin gelişimini sürdüreceğini dile getiren Satoğlu, “2015 yılına kadar şehrin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olanKartal’da metrekare fiyatlarında ciddi artışlar olacak” diye konuştu.

Yakacık istasyonu projenin önünde
Cemalettin Satoğlu, Kadıköy-Kartal metrosunun Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar uzatılması kapsamında metro hattına eklenecek Yakacık istasyonunun projenin hemen önünde geçeceğini anlatarak, “Bu sayede inşaat bittiğinde proje daha da prim yapmış olacak. Ayrıca projenin ikinci etabında planlanan 5 yıldızlı otel ve ofis, satışta olan konut projesinin değerini daha da artıracak” dedi.

Örnek daire hazırlanıyor
Cemalettin Satoğlu, projenin en önemli özelliklerinden birinin büyük metrekareli daireler olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Nexus’ta en küçük 1+1 daireler 83 metrekare büyüklüğünde. 137 metrekarelik 1+1’ler bile var. Büyük daireleri kullanışlı olsun diye tasarladık. Kendimizin oturabileceği evler yaptık. Modüler sistem sayesinde daireler birleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra teras ve balkonlara önem verdik. İhtiyaca göre planlar yaptık. Bu arada projenin 5. katında örnek daireler yapıyoruz. Bunları da 1-2 ay içinde bitireceğiz.”

Çin’e daire sattı
Cemalettin Satoğlu, projenin yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılardan da ilgi gördüğünü belirterek, Çin, Hollanda ve ABD gibi ülkelere satış yaptıklarını söyledi. Satoğlu, yeni dönemde yabancılara yönelik çalışmalarını artıracaklarını anlatarak, bu kapsamda Avrupa ve Körfez ülkelerindeki fuarlarda boy göstereceklerini ifade etti.

36 katlı iki gökdelen
Ünlü mimar Daniel Libeskind ile Metsan tarafından projelendirilen ve 430 konutun bulunduğu Metsan Nexus, deniz ve ada manzaralı 36 katlı iki bina ve ortasında 19 katlı dairesel kuleden oluşacak. Tüm etapları tamamlandığında, konut, rezidans gibi yaşam alanlarından, alışveriş merkezi, ofis, otel ve parklardan oluşan büyük bir kompleks haline gelecek olan Metsan Nexus’un 36. katında Adalar manzaralı Rooftop Teras, 19. katta Harmoni Teras, 17. katta yüksek tavanlı Sky Lounge kış bahçesi bulunuyor.
Projede cep sineması, kütüphane ve dinlenme alanı, 15. katta bulunan squash kortu, kapalı çocuk oyun alanı, büyükler için hobi odası gibi sosyal alanlar yer alıyor.

Çırağan’da kutlama…
55 yıllık geçmişi olan Metsan, 1980 yılında, Türkiye’nin ilk radye temelli brüt beton konut binasını inşa ederken, özellikle kamu adına İstanbul ve Ankara’da önemli binalar yaptı. Nexus’u ise ilk özel projesi olarak hayata geçiren Metsan, kuruluşunun 55. yılını özel davetlerle kutlayacak. 30 Nisan’da yapılacak etkinliklere projenin mimarı olan Daniel Libeskind de katılacak ve Türkiye’deki mimarlarla İstanbul’u ve kentsel dönüşümü ele alacak. Mimarlara yönelik yapılacak etkinliklerin yanı sıra projenin detaylı tanıtımları da gerçekleştirilecek.

Metsan Nexus iletişim
444 4 704
www.metsannexus.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI