24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKonut ProjeleriMetropol İstanbul borsada satışa çıkıyor!

Metropol İstanbul borsada satışa çıkıyor!

 

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 1995'te çıkardığı gayrimenkul sertifikaları ile ilgili tebliği güncellemesinin ardından, Metropol İstanbul projesindeki belirli sayıdaki konut borsada metrekare bazında satışa çıkarılacak. Metrekare fiyatı ise 8 bin TL'den başlayacak.
 
Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, inşaat sektörünün önünün açılması için, bu uygulamanın gerekli olduğunun altını çizdi. Yetgin, "Bu, sermaye piyasaları açısından çok değerli bir finansman yöntemi. Şirketi değil de, projeyi halka arz ediyoruz. Yöntemi uygulamak için de GYO olmak gerekmiyor" diye konuştu. 
 
HER KESİME KAZAN DIRACAK 
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, gayrimenkul sertifikası ile lüks projelere herkesin ulaşabileceğinin bilgisini verdi. Varlıbaş, "Bir sene önce mevcut mevzuat üzerinde çalışmaya başladık. Ancak bazı engeller vardı. SPK'nın sertifika tebliği güncellemesinin ardından, nisan mayıs gibi projemizde uygulamaya geçeceğiz" dedi. Merkezi lokasyonlardaki nitelikli projelerin belirli bir kesime hitap ettiğini söyleyen Varlıbaş, "Bu uygulama ile bütün sektörün önü açılacak ve her kesim bu tarz projelerden ev alabilecek. Küçük yatırımcıyı projelere dahil etmenin en güzel yolu budur" dedi. 
 
YABANCI FONLAR PROJEYLE İLGİLİ
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, yabancı fonların projeye ilgi gösterdiğini ve MIPIM Fuarı'nda 15-20 Avrupalı fonla görüşmeler yapacaklarının altını çizdi. Aralarında İran, Irak, Ürdün ve Kuveyt'in da bulunduğu 10 farklı ülkeden yatırımcıya bireysel satış yaptıklarını söyleyen Varlıbaş, projenin yaklaşık yüzde 5'inin yabancılara satıldığı bilgisini verdi.
 
3.2 MİLYAR GELİR BEKLENİYOR
1 milyar TL'lik yatırımla hayata geçirilecek olan Metropol İstanbul projesi bittiğinde 3.2 milyar TL hasılat bekleniyor. Satışta 1'inci yılını dolduran projede ticari fonksiyonların ön plana çıkarılacağını söyleyen Varlıbaş, şöyle konuştu: "Ticari üniteler için Türkiye'de ilk defa yapılacak bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Mayısta satışa çıkaracağız. MIPIM'e gitme amacımız da ticari üniteleri kiralamak veya satışını gerçekleştirmek."
 
TÜRK KAHVESİYLE PROJE ANLATILACAK
Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde inşa edilen Metropol İstanbul, 12-15 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenecek dünyanın en önemli uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM'e damga vurmaya hazırlanıyor. Metropol İstanbul MIPIM'de, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği işbirliğinde yabancı konuklarına Türk kahvesi ikramı yapacak.
 
METREKARE FİYATI 15 BİNE ÇIKACAK
2015'te tamamlanacak olan Metropol İstanbul'un iki blokun yaklaşık yüzde 80'i satıldı. Kasımda satışa çıkan Metropol Kule'nin ise yüzde 15'i satıldı. Metrekare fiyatlarının ilk satışa çıktığı günden bu yana 5 binden 8 bin TL'ye çıktığı bilgisini veren Varlıbaş, proje bittiğinde metrekare fiyatının 15 bin TL'ye çıkacağını söyledi.
 
İLETİŞİM
 
444 82 92

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI