23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerMesa Tepe işbirliğinde Park Mozaik projesi Yaşamkent'de görücüye çıktı!

Mesa Tepe işbirliğinde Park Mozaik projesi Yaşamkent’de görücüye çıktı!

TEPE İnşaat ve MESA Mesken’in, renkli ve konforlu yaşamı bir arada sunmak üzere güçlerini birleştirdiği Park MOZAİK’in lansmanı Ankara’da gerçekleştirildi. Ankara’nın yeni cazibe merkezi Yaşamkent’te 800 minyon lira yatırımla yükselen Park MOZAİK, benzersiz peyzajı, rengârenk tasarımı, modern ve keyifli yaşam alanları ile Başkent’e değer katıyor. 
 
BASIN TOPLANTISINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!
 

 
Ankara’nın en renkli projesi Park MOZAİK’in lansmanı, MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ve Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Güngenci’nin  ev sahipliğinde 1 Nisan 2015 Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısı ile gerçekleştirildi. 
 
Taşıdığı renkler ve adı ile özdeşleşen proje: Park MOZAİK
 
Projeye damgasını vuran renklerle donatılan Park MOZAİK Satış Ofisi’nde gerçekleştirilen basın lasnmanında, 3+1 ve 4+1 örnek daireler de incelendi. Lansmanda konuşan MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sektörün iki önemli markasının TEPE İnşaat ve MESA Mesken’in ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK’in özelliklerine değinerek, “Park MOZAİK, gerçekten de taşıdığı renkler ve ismiyle özdeşleşmiş bir proje oldu. Başkentlilere çağdaş, huzurlu ve konforlu olduğu kadar birbirinden farklı seçenekleri de içeren yaşam alternatiflerini tek bir projede sunuyor” dedi.
Henüz lansmana dahi çıkmadan ilk etabın yarısından fazlası satıldı 
 
Başkentte seçkin yaşamın tüm renklerinin toplandığı Park MOZAİK’in hem yaşam hem de yatırım açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirten TEPE İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Güngenci de, “Park MOZAİK, her açıdan benzersiz bir proje. Tasarımı, kalitesi ve sunduğu çağdaş yaşam olanakları ile Başkentin en seçkin projeleri arasında yer alıyor. Park MOZAİK’in Ankara’da yarattığı bu cazibe, satışlara da yansıdı. Projemizin ilk etabının yarısından fazlası, lansmana dahi çıkmadan satıldı” açıklamasında bulundu. 
 
Park MOZAİK’in her cephesi ayrı bir renge açılıyor…
 
Türkiye’nin iki prestijli markası; Tepe İnşaat ve MESA Mesken tarafından hayata geçirilen Park MOZAİK, yemyeşil peyzajı, çok renkli tasarımı ile konforlu ve keyifli farklı yaşam olanaklarını bir arada sunan benzersiz konsepti ile Ankara’ya değer katıyor.
Toplam 75 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerine inşa edilen Başkentin en renkli projesi Park MOZAİK’te, üç kule ve on yatay blokta yer alan toplam 885 daire bulunuyor. Seçkin proje, 2+1, 3+1, 4+1, 4+1 dubleks, 5+1, 5+1 dubleks ve 6+1 dairelerle, 92 ile 240 metrekare arasında değişen büyüklükteki konut alternatifleri ile ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan zengin seçenekler sunuyor. 
 
Park MOZAİK’in kule bloklarında pencereler, panoramik kent manzarasını konutlara taşıyor. Çift cepheli olarak tasarlanan yatay bloklar ise; oyun parkları, yeşil alanlar ve süs havuzları ile doğayla iç içe yaşamlar sunuyor. Park MOZAİK, her penceresinden farklı bir renk, farklı bir keyif yansıtıyor.
 
Seçkin yaşamın tüm renkleri Park MOZAİK’te buluştu
 
Park MOZAİK’i farklılaştıran en önemli özelliklerinden biri de hiç şüphesiz ince bir zevkle tasarlanmış peyzajı… Başkentin prestijli projesi, üzerinde yükseldiği geniş arazinin verdiği avantajı, kullanıma açık yeşil alanlar ve ihtiyaçlara göre düşünülmüş sosyal mekanlar sunarak değerlendiriyor. Sitede araç trafiğinin yer altına alınmış olması, sitedeki yeşil alanların artmasına ve köklü ağaçların dikilebilmesine imkan sağlıyor.
 
Bir mahalle dokusu oluşturacak şekilde tasarlanan Park MOZAİK, hem aile özelinde, hem de komşularla birlikte keyifli vakit geçirilebilecek ortak yaşam alanları sunuyor. Park MOZAİK’e adım atanları girişte sitenin kalbini oluşturan Yaşam Meydanı karşılıyor. Yaşam Meydanı’nı, maket yelkenlerin yüzdürülebileceği dev süs havuzu ve oyun parkının çok ötesinde, çocuklara özel tasarlanmış Macera Adası çevreliyor. Meydanın bitiminde ise amfi tiyatro olarak da kullanılabilecek Sanat Merdivenleri bulunuyor. Canlı Meydan ise piknik, şenlik mekanı ve hatta yazlık sinema olarak kullanılabilecek dev bir yeşil alana ev sahipliği yapıyor. 
 
Site boyunca, yatay blokların tam ortasında yer alan ve her biri farklı konseptlere göre düzenlenen Binbir Dilek Meydanı, Aromatik Meydan, Okuma Meydanı, Mistik Meydan ve Mozaikli Yol ise Park MOZAİK sakinlerinin buluşma noktalarını oluşturuyor.
 
Tüm sosyal donatılar ve ortak alanlar ise şehir karmaşasından uzak bir yaşamı tercih edenlere Park MOZAİK’i seçmiş olmanın keyfini yaşatıyor. 
 
Mutlu yaşamın anahtarı; çocuklar keyifli, aileler rahat…
 
Park MOZAİK’te, yaşama dahil edilen doğa dokusunun sıra yanı sıra 2.000 metrekare büyüklüğünde kapalı sosyal tesis yer alıyor. Kule bloğun altında, sadece site sakinlerinin kullanımına sunulan özel fitness salonu, yaz aylarında açık havada güneşlenme imkanı da veren kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu ve sauna ile Park MOZAİK, gerek hafta içi gerekse hafta sonlarında, ailece vakit geçirebilmek için en eğlenceli ve sağlıklı olanaklar sunuyor.
Siteyi çepeçevre saran yol dışında Park MOZAİK içerisinde araç trafiği olmayacak. Çocuklar, arabasız ve yeşil alanlarla dolu korunaklı bir ortamda diledikleri gibi vakit geçirirken, aileleri de etrafı çevrili ve 24 saat güvenlikli sitede çocuklarının güvende olduğunu bilmenin huzurunu yaşayacak. Park MOZAİK’te, 180 adet araçlık açık otoparkın yanı sıra yeşil alanların altına inşa edilen 1.270 araçlık kapalı otopark da bulunuyor.
 
Şehre yakın, ama karmaşasından uzakta bir yaşam…
 
Şehir dışında yaşamak isteyenlere ayrıcalıklı bir yaşam sunan Park MOZAİK, elverişli konumu ile de şehrin tüm olanaklarından kolayca yararlanabilme imkanı sağlıyor. Bölgesinde yer alan özel okul, devlet okulu ve hastanelere birkaç dakika uzaklıkta yer alan Park MOZAİK’te, metro ve yeni yapılan anayollarla da şehir merkezine kolayca ulaşmak mümkün. 
 
Eşsiz yaşam olanakları ve cazip yatırım fırsatları… 
 
Ankaralılar’a, keyif, estetik, huzur, güvenlik, konfor ve kalitenin mozaik uyumuyla bir araya geldiği seçkin bir yaşam alanı sunan Park MOZAİK, aynı zamanda ortakların güçlü yapısı ve bulunduğu bölgenin hızla artan değeri ile de; prim kazanan sağlam bir yatırım yapma şansı da veriyor. 
 
Konut fiyatları 470.000 TL – 1.133.000 TL arasında değişen Park MOZAİK’te satışa çıkan ilk etap konutlarının yüzde ellisinden fazlası henüz lansmanı dahi yapılmadan satıldı. Üç yılda tamamlanacak olan Park MOZAİK’in ilk etabında konutlar 2016 yılında teslim edilecek.
 
 Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer'in sorularını yanıtladı.
 

RÖPORTAJI İ,ZLEMEK İÇİN VİDEOYU TIKLAYINIZ

İki firmanında tecrübelerini döktüğü proje!

Erhan Boysanoğlu "Park Mozaik Projesini 800 milyon lirayı aşan bir yatırımla hayata geçiriyoruz. Tepe ile Mesa'nın yıllarca iş yapma isteğinin bir sonucu olarak yıllar sonra gerçekleşti. İkiside Ankara'nın en köklü firmaları. İki firmanın bugüne kadarki tebrübelerini bir anlamda döktüğü projelerden birisi oldu. Ankara'ya da mozaik adından da anlaşıldığı gibi çok farklı tatlarda, farklı yaşam alternatifleri veren bir proje ortaya çıkarttığımızı düşünüyorum."dedi
 

Yeşili ve mahalle hayatını ön planda tutan bir proje!

 
Proje 75 bin metrekare arazi alanında 43 bin metrekaresi yeşil alan olarak tasarlandı. Yeşili ve mahalle hayatını ön planda tutan bir projede her yaş grubuna dönük aktivite alanlarının olduğu meydanlar yer alıyor.
Toplam 855 konut. ile bölgenin en büyük projesi olduğunu ifade eden Boysanoğlu " Biz hemen hemen 5 yıldır yeni bir projeye girmemiştik. Bu bölgeyi sıfırdan oluşturan bir şirket olarak böyle bir projeyi yapmaktan gurur duyuyoruz.
 

Tahminlerimin iki üç katı daha fazla prim yapıyor!

 
3 bin 100 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor fiyatlarımız. Alçak ve yüksek bloklara göre farklılık gösteriyor. Prim konusunda Mesa konutları prim yapar diye başlayayım. Her seferinde bana sorarlar ama hiçbir zaman tutturamadım çünkü o söylediklerim hep ikiye üçe katlandı. Gerçekten her seferinde biz kaybediyoruz. Müşteri kazanıyor. 
 

Bu bölge Ankara'nın en hızlı gelişen bölgesi!

 
Bu bölge Çayyolu olarak adlandırılan bölge ilk Mesa tarafından geliştirildi. Daha sonra o günki belediye başkanımız tarafından etrafta bazı kooperatifler kurularak geliştirildi. Aralarda boşluk vardı. Bilkent tarafından tepelere yapılan konutlar oldu. Sonra büyük bir kısmıda ağaçlanma ve orman alanı olarak ordu tarafından yapıldı. Eskişehir YOlu aksının Avrupa ülkelerinden hiçbir farkı yok. İncek tarafındada imar hakları arttırılınca müthiş bir hücum oldu. Beraberinde bu bölgeyede oldu. Bölge zaten kendi merkezlerinide oluşturmuş bir bölge. O merkezlerle beraber bölgenin Ankara'nın en hızlı gelişen bölgesi olduğunu ve olacağını söyleyebilirim. 
 

Buradaki Ankara'lılar artık merkeze gitmiyor!

 
Bu bölgelerde yoğunlukla beraber konut sayılarda kısıtlama var. Kişi olarak daha az yoğun yerler yapmalısınız. Bu da tabi buraya ayrı bir değer kazandırıyor. Şehir merkezleri iyi düşünülmülş durumda. İstanbul'dan farkı o. Merkezlerin bir kısmı oluştu. Buradaki Ankaralı'lar artık merkeze gitmiyor. Sineması lokantası cafesiyle bu bölge oluştu. Yakında metroda geliyor. Dolayısıyla buraya bunlar ayrı bir değer katıyor.
 

2015, 2014'ten çok farklı olmayacak!

 
2015'i 2014'ten çok farklı görmüyorum. Bu senede seçim var. Bu senede dövizdeki değişimleri yaşıyoruz. Tabi bunlar bir takım aksamalar insanlarda duraksamalar getiriyor. Hele bizim sektörde konut alma hadisesi ben alıyorum ya da almıyorum ile biter. Gerçekten iyice emin olmanız gereken ve hayatta birkaç kere yapabileceğiniz olaydan biri. Dolayısıyla bu eylemi gerçekleştirirken ortamdaki en ufak hareket sizi ürkütür ve biraz duraksarsınız. Ara ara böyle şeyler yaşıyoruz. Ben 46 yıldır bu sektördeyim ve daha kötülerini gördük. Ortamlara alışığız. Bizim yaptığımız işlerde temel atıldıktan sonra 2 3 yıl, proje derseniz 1 yıl 3 4 yıllık şeyler. Bu yüzden hertürlü krizde gelir, parlaklıkta gelir alışkın olmak lazım. Bütün mesele bunu güçle karşılayabilecek geçmişiniz olması lazım.
 

Bu kadar çok büyüklükteki daire ilk kez 24 ayda teslim edilecek!

 
Halkalı Tema İstanbul projesi rekorlar kırarak yürüyor. Hemen hemen 18. aya geldik. 24 ayda teslim dedik. 24 ayda bu kadar konutun yapılabildiğini ben bilmiyorum. İlk defa burada göreceğiz. İlk zamanlar bizde acaba etap etap mı yapsaydık diye düşündük. Ama şuanda doğru karar üzerinde gittiğimiz düşünüyoruz. Teslime yakın projelerde satışlar daha ivme kazanıyor.

 

Büyükçekmece ve Kartal'a Mesa'dan proje!

 
En belirli projemiz Büyükçekmece'de 1000 dönüm bir arazimiz vardı. Onu projelendirmeye başladık. Emaar'ın Toskana Vadisi projesinin hemen yanında. Tamamen bahçeli ev olacak. 600 civarı konut olacak. Kartal sahilde dönüşüm için anlaştığımız yerler vardı. Onların ruhsatlarını aldık. Mayıs gibi inşaatına başlarız. Toplamda 400 konut olacak. Onun dışında Maslak'ta, Cendere'de çalışmalarımız var.
 

Emlak Konut Kayabaşı 6. etap arsasında fiyatların o noktaya geleceğini düşünmüyoruz!

 
Biz Kayabaşı'nda hedeflenen rakamın o kadar olacağı beklentisi içinde değiliz. Arsayı satın alan ortak çalıştığımız firma. Onun elbetteki bir değerlendirmesi vardır. Ama bizim baktığımız çerçevede biz oralara erişmez diyoruz rakamları. Şuanda  Halkalı'da yürüttüğümüz projeninde üzerinde rakamları biz o yüzden vazgeçtik. Bazen o tip bölgelerde şöyle bir sorunumuz oluyor. Bizim gücümüz yetmez algısı oluyor. Ama ispat edeceğiz biz herkese yönelik konut yapıyoruz.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI