16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerMerter Tekstilkent oluyor! Sokaklar trafiğe kapanacak!

Merter Tekstilkent oluyor! Sokaklar trafiğe kapanacak!

Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MESİAD) önemli projelerinden biri olan Merter'in en işlek sokakların araç trafiğine kapatılmasına ilişkin toplantı yapıldı. Mesiad Genel Merkezi'nde yapılan toplantıya Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman katıldı.Türkiye'de moda ve tasarımın kalbi sayılan, yaptığı büyük atılımlar ile adeta açık bir fuar alanına dönüşen Merter'de bulunan sokakların kapatılması hakkında Mesiad Genel Merkezi'nde Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'in de katıldığı toplantı yapıldı. Birçok işyeri ve firmanın bulunduğu Çınar, Güldalı, Fidan, Nar, Gülsever sokaklarının araç trafiğine kapatılmasının ele alındığı toplantıda Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel'den destek geldi.

Merter'de 5 sokak araç trafiğe kapatılacak

İlk etapta pilot bölge olarak seçilen ve çok kısa süre içerisinde araç trafiğine kapatılması planlanan sokaklar belirlendi. Kentsel dönüşüm ile daha modern ve geniş cadde ve sokaklara kavuşan Merter'in bu proje ile değerini ve ziyaretçi oranını daha da arttırması bekleniyor.

Her gün yaklaşık 10.000'e yakın ziyaretçinin ağırlandığı sürekli yenilenen ve değişen vitrinleri ile açık bir fuar alanı olan Merter, bu dönüşüm ile daha fazla ziyaretçi ağırlamayı düşünüyor. Toplantıda görüşlerini dile getiren Güngören Kaymakamı Zafer Orhan konuyla ilgili olarak “Kaymakamlık olarak konuyla çok yakından ilgiliyiz. Pilot bölge olarak seçilen sokaklarımızın trafiğe kapatılması ile ilgili olarak Merter'de bulunan firmalarımızı ve halkımızı rahatsız etmeyecek şekilde düzenleme yapacağız. Daha sonra iş ve yaya yoğunluğun fazla olduğu diğer sokaklarımızda da aynı uygulamayı başlatacağız. İlk aşama da 10.00-17.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak bu sokaklarımız bölgeyi rahatlatacağı gibi, firmaların kullanabilecekleri defile alanına dönüştürülebilir” dedi. Merter'in tekstil ve konfeksiyon konusunda sadece İstanbul için değil ülkemiz ihracatı açısından da büyük önem arz ettiğini söyleyen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel,  “Çok uzun zamandır bu konu bizim gündemimizde ve artık sona yaklaşıyoruz. Büyük bir değişim içinde olan Merter'in vizyonun genişlemesinde katkılarda bulunacağız. Bu süreçte Mesiad'a büyük görevler düştüğü gibi belediyemize de görevler düştüğünün farkındayız. Belediye olarak gerekli desteği vererek en kısa süre içerisinde yolları trafiğe kapatacağız” diye devam etti.

Mesiad Başkanı Yusuf Gecü ise yaptığı konuşmada “Yaklaşık bir yıldan buyana sokakların kapatılması ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda Belediyemiz ve Kaymakamımızdan büyük destekler gördük. Sokakların araç trafiğine kapatılması ile beraber Moda'nın Merkezi Merter'de daha fazla ziyaretçiyi rahatlıkla ağırlayabileceğimize, modern yüzümüzü ortaya çıkarabileceğimize ve Merter'de bulunan firmalarımıza da büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

(Türkiye Gazetesi)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI