28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerMelih Gökçek, kentsel dönüşümlerden belediyeler için pay istedi

Melih Gökçek, kentsel dönüşümlerden belediyeler için pay istedi


Gökçek, yine değer artışı yaşanması halinde de ilk satışlardan yüzde 10'luk bir hakkın belediyelere verilmesini talep etti.

Kentsel dönüşümde kamuoyunda bilinç uyandırmak için Ankara'daki İller Bankası'nın Sosyal Tesisleri'nde ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi' konferansı yapıldı. Konferansa katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Kentsel Dönüşüm denince akla Ankara'nın geldiğini belirterek, Türkiye'de kentsel dönüşümde Ankara'nın liderlik yaptığını dile getirdi.

Ankara'da kentsel Dönüşümün bütün hızıyla devam ettiğini aktaran Gökçek, 2005-2012 yılları arasına dair rakamlar verdi. Gökçek, bu tarihler arasında 16 bin 774 hak sahibi ile anlaşma yaptıklarını, yine 10 bin 578 Gecekondu sahibi ile anlaştıklarını kaydetti.

Kuzey Ankara Projesi'ni anlatan Gökçek, burayı TOKİ ile birlikte dönüştürdüklerini çalışmalar bittikten sonra Modern bir görüntüye kavuşacağını ifade etti. Yine şuan itibari ile Ankara'nın en büyük dönüşümlerinden birisinin de Yeni Mamak Kentsel Dönüşümü olduğunu belirten Gökçek, bu çalışmalarda da büyük mesafeler kat ettiklerini söyledi.

Gökçek, kentsel dönüşümde özellikle vatandaşlarla anlaşmaya dikkat ettiklerini vurgulayarak, aynı zamanda Kira ödemesi, sağlam Yapı ve zamanında teslimata önem verdiklerini aktardı. Gökçek, çalışmalarında önlerine konulan engellerden de bahsederek, özellikle mahkeme kararlarından dert yandı. Bu kararların büyük bir kısmının da bilir kişi ile verildiğini ifade eden Gökçek, bunun da genelde ideolojik olduğuna dikkat çekti. Gökçek, yine bazı örgütlerin ve grupların engellemeleri ile de karşılaştıklarının altını çizerek, bu engellemelerin olmaması halinde Ankara'nın bugün yerel yönetimlerde ve kentsel dönüşümde 2 kat daha ileride olduğunu dile getirdi.

Konuya ilişkin partisinin meclis grubuna sunduğu tekliflere de değinen Gökçek, büyük rantlardan belediyelere de pay verilmesinin talep etti. Gökçek, yine bazı değer artışlarından belediyelere yüzde 10'luk gelir talep eden Gökçek, kamuya bu şekilde aktarma sağlanmasını istedi. Gökçek, elde edilen ranttan bir okulun inşa edilebileceğini vurguladı

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI