28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerMelek Sineması yerine kültür merkezi!

Melek Sineması yerine kültür merkezi!


Kurulduğu 1954 yılından, kapandığı 1984’e kadar sinemaseverlere hizmet eden ve yaklaşık 30 yıldır da kapalı olan Yeni Melek Sineması, kültür merkezi olacak. Milliyet'ten Fehim Genç'in haberine göre 2004’te işletmeci Arif Keskiner ve arkadaşları tarafından bir süre konser ve parti mekanı olarak canlandırılmaya çalışılan Yeni Melek Sineması yıkılarak yerine, içinde sinema salonları, tiyatro salonu ve sanat galerisi ile restoranların olduğu modern bir kültür merkezine dönüşecek. Kültür merkezinin üst katları da otel olacak.

Tiyatrosu da olacak

Akmer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yatağan, Anıtlar Kurulu’nda onay aşamasında olan Yeni Melek projesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Yeni Melek Sineması ve etrafındaki binalar aile şirketimiz Ak-Ka Group’a ait. Burada taban oturumu 2 bin 800 metrekare olan bir proje geliştirdik. Yeni Melek, tarihi özelliği olmayan bir bina, yanındaki binalarla birlikte yıkılacak, zaten yıkım kararı var. O bölgeye özel bir mimari proje çizildi, projesi Anıtlar Kurulu’nda onay aşamasında. Proje onayından sonra oraya güzel bir kültür merkezi yapılacak. İçinde iki tane sinema salonu, tiyatro salonu, sanat galerisi, restoran ve kafeler olacak. Salonlarında konser verilebilecek. Altı 200 araçlık otopark, üstü de otel olacak.”

Butik oteller zinciri kuracak

Beyoğlu’nun tarihi dokusuna yakışır butik oteller inşa etmek için aile şirketi Ak-Ka Group’tan ayrı Akmer İnşaat’ı kurduğunu belirten Yatağan, ‘Stories’ markasıyla üç oteli hizmete açtıklarını söyledi. Yatağan, şöyle konuştu:

“Beyoğlu’nda tarihi binaları aslına sadık kalarak renove ediyor ve butik otele çeviriyoruz. Bugüne kadar Stories Kuloğlu, Stories Kumbaracı ve Stories Karakol otellerimizi faaliyete geçirdik. Lüks segmentte butik otel zinciri olmayı hedefliyoruz."

Anahtar temsili otel inşa edilecek

Cengiz Yatağan, aile şirketleri Ak-ka Group olarak anahtar teslimi otel inşa ettiklerini belirterek bugüne kadar, Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın Alatau ve Ünal Aysal’ın Ma Biche otelinin yanısıra Kuşadası’ndaki Surtel otelini yaptıklarını, Antedon De Luxe, Alinda Beach ve Park Claros otellerini de işlettiklerini söyledi. Yatağan, Ak-Ka Group olarak Sıraselviler’de, İlkyardım Hastanesi’ne yakın konumda 100-110 odalı yeni bir otel yapmak için de Anıtlar Kurulu’na başvurduklarını açıkladı.

(Milliyet)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI