23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerMehpare Evrenol'Türkiye Cityscape'e çıkartma yaptı'

Mehpare Evrenol’Türkiye Cityscape’e çıkartma yaptı’

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN RESMİ TIKLAYINIZ

Mehpare Evrenol emlakdream.com'a şu açıklamalrda bulundu. 

 

Evrenol: ''Bu sene fuara 2. katılışımız. Bir çok Gayrimenkul yatırımcısı ve tab mimarlarıda burada bizlerde yerimizi aldık. Hem projeleri görmek hemde projelermizi görmeyi hedefliyoruz. Burada hem bizim hemde yatırımcıların fuarına büyük ilgi var.
 

''Yabancı yatırımcılar yaşamak için geliyorlar''

 
Yabancı yatırımcılar yaşamak için gelmek gelmek istiyolar. Biz senede 4 ay geliriz 1 er 2 şer ay diyorlar. Bu senenin yarısı ediyor. Gelenler akrabalarıyla lgeliyor ve bir kişi daha sonra yanında 3-4 müşterileriyide getirmiş oluyor. 
 

''Uluslararası bir yarışmayla ortaya çıktı''

 
Ataköy'de ki Sea Pearl projesi uzun senelerdir üzerinden çalıştığımız bir proje. Çokl yapılı  bir mal sahibi profili var. Proje uluslararası bir yarışmayla ortaya çıktı. Türkiye'den de adı çok bilinen 3-4 mimar teklif verdilk ve bizde kaldı. Önü tamamen kamuya açık arkaya çekilmiş Yüzdeyüzü deniz manzaralı gibi yaşam alanları  dizayn edildi. Birde elimizden geldiği gibi emsalide kullanarak arkaya rüzgarın geçişini sağlayacak şekilde blokları forme etmeye çalıştık bunun içinde çok gayret sarfettik.
 

''Dünya genelinde projelerimiz devam ediyor''

 
İstanbul'da epey proje geliştirdik. En son Köyceğiz satışta ama İstanbul'un dışında da varız Denizli'nin yapılaşmasına uygun bir konsepte büyük bir projemiz var. Ankara Altınoran'da yüne çok büyük bir prıjemiz satışa çıkacak. Sinpaş GYO ile çalışıyoruz o proejede. Şu anda  bir okul projemize açışıyoruz. Mekke'de Darülhendeze'ye ait şematik dizayn ve detaylandırılmasına kadar yütrüttüğümüz ayrı bir projemiz var.  King Halit Üniversitesi için bir idari bina geliştiriyoruz oda yürürlükte şu anda. Bunu  için Ortadoğu'da küçük bir ofis açdık. 
 

''Yeni yaşam merkezlerini kurtarmak beni mutlu edecek''

 
İstanbul'da ki mimari yapılaşmanın bir karmaşa olduğunu kabul etmek lazım, ancak esas kent planlamadan geliyor bu karmaşa. Nerede nasıl yükselecez alçalacaz neresi ticaret ve yaşam olacak tariflenmediği için bizim master planlarımızda bu karmaşa devam etmekte. Bunları kent losyonunda bir düzene sokamadık. Kartal'da, Ataşehir'den yükselebilirler ancak bu beni üzmüyor.  Fakat yeni gelişen yerlerde kent planını neden kaçırdık. Bir kent olmaktansa binalar dizisi haline dönüşüyor şehirlerimiz. Bildiğimiz kent merkezlerini kurtarsak bu beni mutlu edecek. 
 

''Projelerimiz real, yapılabilirlikleri var''

 
Sev okulmuz Almanya'da ödül almıştı zannediyorum onu bir platforma taşımak istiyeceğiz. Ondan sonrada diğer projelerimizin ayaklanmasını bekliyoruz. Bu şekilde uluslararsı yarışmalara sokabiliyoruz. Projeler bitmeden yarışmalara sokamıyoruz. Bu keonsept çin doğru olmuyor çünkü konsept'te konsept yarışmak zorunda. Genelde hiç inşa edilemeyecek konular yarışmalara taşınıyor ben bu konseptle katılıyorum diye ama bunlar realize olmuyor. Fakat bizim projelerimiz real, yapılabilirlikleri var. ''
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI