28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriKonutta ve yapı malzemesinde kalite şart!

Konutta ve yapı malzemesinde kalite şart!

Türkiye’nin en büyük yerli gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Konut Konferansı’nda ana sponsor olarak yer aldı. Konut sektöründeki büyümenin tanımının yapılmaya çalışıldığı konferansta, sektördeki büyüme tüm yönleriyle tartışıldı. Ana Sponsorlar oturumunda konuşan AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, konut sorunu, barınma hakkı, çevre duyarlılığı, yüksek yapılar ile konut ve yapı malzemesinde kalite konularına değindi.

“Yaşanabilir konut standartları geliştirilmeli”

Türkiye’de her yıl 500 bin adet konut ihtiyacı olduğunu hatırlatan Güvenç, “İhtiyacın olduğu yerde arzın da olması kaçınılmaz. Ancak mevcut konut stoğu bize süreçte bir planlama hatası olduğunu gösteriyor” dedi. Konut hakkının İnsan Hakları Uluslararası Hukuku’na dayandığının altını çizen Güvenç, toplumsal bir konu olan konut sorununun çözülmesi ve tüm toplumda barınma hakkının sağlanması için yapılması gerekenleri, “Kentte oluşan rantın kamu yararına kullanılması, altyapının ve konut finansmanın iyileştirilmesi, kaçak ve niteliksiz yapılaşmanın engellenmesi, yaşanabilir konut standartlarının geliştirilmesi, yapım süreçlerinin daha iyi denetlenmesi” şeklinde sıraladı.

“Minepor, kaliteli yapı malzemesi için iyi bir örnek”

Kaliteli yapıların kaliteli yapı malzemelerinden oluşacağını ifade eden Güvenç, “Kurumsal sorumluluğumuz, bizi daha iyiyi üretmeye ve paydaşlarımıza değer yaratmaya yönlendiriyor. Ar-Ge bölümümüzün geliştirdiği yeni nesil ısı yalıtım plağı Minepor bunun en iyi örneklerinden” sözleriyle AKG Gazbeton’un sunduğu çevreci, güvenli, hiç yanmaz ve enerji tasarrufu sağlayan yenilikçi çözümünün altını çizdi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI