17 Nisan 2024 Çarşamba

Konutta balon yok

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son günlerde tartışılan 'konutta balon var' iddialarına sert yanıt verdi. Konut sektörünün cazibesini koruduğuna vurgu yapan Kurum, "Sektörde balon olması söz konusu değil. Türkiye'nin nüfus artış hızını düşünürsek, konuta talep tartışmasız artacak" dedi. 2003'ten itibaren gayrimenkulün cazibesinin yükseldiğine işaret eden Kurum, hükümetin açıkladığı dev projelerin de sektörü hareketlendirdiğini iletti. 
 
HEDEFİ 1 MİLYAR LİRA 
 
Kurum, Emlak Konut'un 2011'de 12 bin 500, 2012'de 9 bin 150, 2013'ün ilk 9 ayında ise 10 bin 410 konut satışı yaptığını vurguladı. "4.3 milyar ciro elde ettik" diyen Kurum, üçüncü çeyrek kârlarının da 886 milyonu bulduğunu söyledi. Kurum, "Bu rakam yılsonuna kadar 1 milyarı geçecek" değerlendirmesini yaptı. Murat Kurum, 1.5 milyon kişinin yaşaması planlanan Yenişehir projesinde de Emlak Konut'un etkili bir rol üstleneceğini söyledi. Bölgede 5 milyon metrekare arazi stokları olduğunu belirten Kurum, "Bu alanda 50 bin konut yapabiliriz. Yeni arsa alımı için de görüşüyoruz. Yenişehir için 250 bin konut gerek. Bunu tek başımıza yapamayız. Özel sektör ile işbirliği gerekiyor" diye konuştu. 
 
400 KONUT SATILDI 
 
Başakşehir-Ayazma'daki bin 500 konutluk Bulvar İstanbul projesinin tanıtım toplantısında konuşan Kurum, "Proje, gelir paylaşımı modeliyle hayata geçecek. 110 bin metrekare arazi üzerinde inşa ediliyor. Yatırımcı bölgeye yoğun ilgi gösteriyor" dedi. Tanıtım yapmadan 400 kişiden talep aldıklarını söyleyen Kurum, bu kişilerin kaporalarını yatırdığını söyledi. Bulvar İstanbul'un lokasyon avantajıyla öne çıktığını söyleyen Kurum, "Proje 2 bin 600 yataklı Sağlık Kent'in hemen yanında. Ayrıca 3'üncü Köprü bağlantı yolları, metro ve Atatürk Olimpiyat Stadı da bu lokasyonda yer alıyor" dedi. 
 
4+1 VE 5+1 DAİRELER YOĞUN TALEP GÖRÜYOR
 
Özülke-Özkar ortak girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, ağrılıklı olarak 4+1 ve 5+1 dairelere talep olduğunu söyledi. Bulvar İstanbul'da büyüklükleri 82 ila 277 metrekare arasında değişen daire seçenekleri olduğunu belirten Aydoğan, "Ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 400 TL" dedi. Aydoğan, proje tamamlandığında yüzde 70-80 prim yapmasını beklediklerini ifade etti. ÖzülkeÖzkar Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özcan ise, Başakşehir'in taşıdığı lokasyon değeri ve ana arterlere bağlanan yollarıyla konut yatırımcısının ilgisini çektiğini belirtti.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI