24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKonutta Balon Var mı?

Konutta Balon Var mı?

Konutta balon iddiaları konuşulurken Emlak Konut GYO Genel Müdür'ü Murat Kurum, konuyu ve yeni yasayı yorumladı.
 
Türkiye ekonomisinin 5'te 1'ini sırtalayan gayrimenkul sektörüne, bu sektöre dahil olan herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Murat Kurum, basın mensuplarından da bu konuda destek rica etti.
 
İnşaat sektörünün Türkiye gibi ilerlemekte olan ülkelerde daha fazla çabalaması gerektiğini söyleyen Kurum, inşaat sektörünün bu gücünden yararlanılabileceğini söyledi.
 
Normalde gelişmiş ülkelerin artık sadece fikir sattığını ama bizim gibi ilerlemekte olan ülkelerin bu konuda çok daha fazla yol kat etmesi gerektiğini söyledi.
 
Murat Kurum, mütekabiliyet yasasının da etkisiyle yabancı ilgisinin arttığından bahsetti. Kurum, "Yabancı yatırımcı 13 milyar dolar getirdi. Yabancıya satış da yüzde 6'ya kadar arttı. Yani artık yabancılar da gayrimenkul sektörüyle yakından ilgileniyor." dedi.
 
Yurtdışındaki krizlerin Türkiye için şans olduğunu ve bunu fırsata dönüştürebileceğimizi ifade eden Murat Kurum, konut fiyatlarındaki artışların yüzde 20 civarında, konut kredi faizlerindeki artışların ise yüzde 8-10 civarında olduğundan bahsetti.
 
Ayrıca Kurum, banka kredisi çekme konusunda yurtdışından daha geride olduğumuzu da vurguladı.
 
Yeni yasanın da vatandaşın mağduriyetinin önüne geçeceğini ve Emlak Konut GYO olarak bunu desteklediklerini ifade etti. Murat Kurum, Emlak Konut GYO olarak zaten ruhsatsız konut sarışlarının mümkün olmadığını, ancak yine de bu yasayla birlikte sektörde daha iyi işler çıkacağını söyledi.
 
 
 

Bade Önder- Emlakdream

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI