24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKonut kredisi kullancaklar dikkat!

Konut kredisi kullancaklar dikkat!

EmlakGüncel'in haberine göre son 6 ayda Türkiye ve çevresinde meydana gelen gelişmelerden sonra ekonomideki daralmanın orta vadede tüm sektörlerde kendini göstereceği beklenmektedir. Ekonomi Bakanı Ali Babacan Türkiye’nin büyüme rakamlarına dair yakın zamanda yaptığı açıklamada tahminlerini %4′ten %3,3’e çekerek ekonomideki daralmaya dikkati çekti. Bu gelişmelerin ardından 2015 yılında yapılacak olan genel seçim ve Ortadoğu’daki sınırlarımıza yakın olaylar ekonomideki bu daralma hedefleri ile ilgili yakın zamanda sektörlerin etkilenerek kar marjını düşüreceği göstermektedir.

Bu gelişmeleri dikkate alarak konut kredisi kullanacakların çok dikkatli olması gerektiği bir süreçteyiz.

Konut Kredisi Kullanmak İçin Uygun Zaman mı?

Faizlerin 0,65’e kadar düştüğü zamanda emlak sektörü ciddi bir yükseliş başarısı yakalamış, gerek konut sayısında gerekse kaliteli projeler üreterek Türkiye ekonomisinin büyümesinde çok büyük katıda bulunmuştu. Ekonominin tüm alanlarında bu iyileşme kendini göstermiş ve Türkiye ciddi büyüme rakamlarını yakalamıştı. Şimdi durum tersine döndü. Sektörde ciddi bir konut birikimi bulunmakla birlikte döviz ve faiz artışlar inşaat maliyetlerinin yükselmesine sebep oldu.

Kredili konut almak gerek faiz oranlarının yüksek olması gerekse ekonomideki büyüme rakamlarının aşağı çekilmesi dolayısıyla risk taşımaktadır.

Önümüzdeki aylarda ekonomideki bu daralmanın firmaları tasarrufa yöneltecek olmasını göstermektedir. Bu sebepten dolayı eğer böyle bir küçülme ekonomide yaşanacaksa işten çıkarmalar gündeme gelecektir.

Dolayısıyla konut kredisi ödeyebilmek için düzenli bir gelir olması gerekirken yarın böyle bir olumsuz olay ile karşılaşılırsa konut kredisi kullananlar için çok zor günlerin yaşanması kaçınılmazdır.

Peşin Para ile Konut Alma Zamanı

Ekonomideki bu olumsuz gelişmelere rağmen elinde birikimi bulunan, istediği konutu tamamen peşin ödeyip alacak olanlar ise avantajlı durumdalar. Konut sektöründe eğer bir daralma yaşanacak ise peşin para ile satış yapılan projelerde ciddi bir indirim gündeme gelebilir. Bu da peşin para ile konut alacaklara büyük bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI