20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKonut kredisi ile ev almak isteyenler dikkat!

Konut kredisi ile ev almak isteyenler dikkat!

Konut kredileri yüksek tutarlı ve uzun vadeli krediler olduğu için bankalar da kredi değerlendirmesinde çok hassas davranmaktadır.

Konut kredisini kimler kullanabilir

Konut kredisi kullanmak isteyen kişilerin mutlaka 18 yaşını doldurmaları gerekmektedir. Yani reşit olmayan kişilerin konut kredisi başvurusu kesinlikle kabul edilmez. Yine kredi başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin düzenli aylık gelir kazanan ve kazandıkları bu gelirleri belgeleyebilen kişiler olmaları gerekir. Bu iki kritere sahip olan herkes konut kredisi başvurusunda bulunma hakkına sahiptir. Ancak yapılan konut kredisi başvurusunun kabul edilip edilmeyeceği bankanın kendi inisiyatifindedir.

Konut kredim onaylanmadı

Konut kredisinin onay almamasının en önemli nedeni kredi notunun düşük olmasıdır. Kredi başvurusunda bulunan kişinin aylık gelirinin düşük olması ya da daha önce kredi kartı ve kredi borçlarını düzenli olarak ödememesi gibi olumsuzluklar da kredi başvurularının banka tarafından reddedilmesine neden olmaktadır.

İcradan konut kredisi

İcra yolu ile alınan konutlara bankalar konut kredisi başvurularını kabul etmemektedir. Bunun en önemli nedeni icra yolu ile yapılan konut satışlarında daha sonra mahkeme yolunun açık olmasıdır. Bankalar bu riski almak istemedikleri için icradan konut kredisi başvurularını kabul etmemektedir.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI