23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerKiptaş'tan dar gelirliye 2 bin 200 adet konut müjdesi!

Kiptaş’tan dar gelirliye 2 bin 200 adet konut müjdesi!

Kiptaş'ın Vaditepe Bahçeşehir projesinin son etabı olan Vaditepe Gölevleri'nin basın toplantısına katılan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın açıklamalarından dikkat çeken noktaları sizin için haberimizde derledik.
 
Kiptaş ve TOKİ gibi kurumlar sosyal konut üretebiliyor!
 
KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, " Son 12 13 senede Kiptaş'ta da 20 seneye baktığımız zaman Kiptaş ve TOKİ gibi kurumlar Türkiye'de sosyal konut ihtiyacını çok ciddi şekilde karşılamış durumda. İstanbul'da açıkta kalan insanımız yok. Belki konut sahibi olmayan insanımız var ama açıkta kalan yok. İstanbul 12 senelik ekonomik ivmeyle çok ciddi şekilde değerini aldı. Değerini alıncada arsa fiyatları arttı. Fiyatlar artınca sosyal konut yapmak için arsa sıkıntısı var. Sosyal konutada talebi biz ve TOKİ gibi kurumlar karşılayabiliyor. Biz bundan evvel Hadımköy Konutları'nı çıkmıştık. Onlara 82 bin müraacat oldu. Yani yüzde 2 sanşı vardı kurayla.
 
Dar gelirliye 2 bin 200 proje!
 
İstanbul Avrupa yakasında 2 bin 200 konutluk yeni proje yapacağız. Yine sosyal konut, ucuz konut olacak. Daha önce ne kadar fiyattan verdiysek yine öyle olacak. Kadir Topbaş başkanımızın söylediği 10 bin konuta 1.500 ile başlamıştık şimdi 2 bin 200 konut daha eklendi. Bu konuda başka çalışmalarımızda var. O çalışmalarla birlikte tamamlanacak. 
 
Kiptaş'tan memura özel proje!
 
İstanbul'da memurlarımıza özel bir proje yapacağız. Bir iki ay içerisinde hem sosyal konut, hem de memurlarımız için çıkaracağımız projeleri İstanbul'lularla paylaşacağız. Bu projede ilk etapta 650 konut olacak. Fiyatlar yine düşük olacak ama sosyal konuttanda biraz pahalı olacak.
 
Marmaray hattı Bahçeşehir'e uzatılacak!
 
Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demiryolları ile bir görüşmemiz oldu Marmaray banliyö hattının Sirkeci'ye uzatılması için. Onlar bir proje çalışması yapıyorlar. Halkalı'yı Bahçeşehir'e bağlacaklar. Kanal İstanbul projeleriyle müşterek çalışıyorlar. O çalışma en kısa zamanda bitecek. Banliyö Bahçeşehir'e gelecek yani. 
 

İSMET YILDIRIM'IN AÇIKLAMASININ TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

 

 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI