28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel dönüşümün önünü açacak yasa 'yemin'i bekliyor!

Kentsel dönüşümün önünü açacak yasa ‘yemin’i bekliyor!

TBMM’nin çalışma takviminin değişmesi ve Meclis’in 1 Ekim’e kadar tatile girmesi sebebiyle ekonomi dünyasının özellikle de inşaat sektörünün beklediği ‘torba yasa’ düzenlemesi ile ilgili hayalleri suya düşmüştü.
Ancak Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin 28 Ağustos’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için yemin etmesinin hemen ardından ‘torba yasa’nın kanunlaşacağını vurgulaması umutları yeşertti.
 

İmar dönüşümü incelenecek

Torba yasada ihdas edilen maddelere göre, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında kalan mera, yaylak ve kışlak gibi yerler, kamu yatırımı yapılması için gerekli bulunan yerlerden sayılarak tahsis amacı değiştirilebilecek. Belediye sınırları içinde kalan yerlerde, imar dönüşümü ile ilgili yatırım yapılacağı zaman mera komisyonuna inceleme yapılacak. Alternatif alan varsa söz konusu yatırım buraya yönlendirilecek.
 

Kamu yararına dönüşüme devam

Gayrimenkul maliklerinin, mülkiyet haklarının kullanılmasının engellenmemesi, can ve mal güvenliği bakımından risk oluşturmaması kaydıyla kamulaştırma veya kamulaştırma yoluyla irtifak hakkı tesisi işlemi yapılmaksızın kamu yararı kararına dayalı olarak ve altında teleferik ve benzeri ulaşım hatları ile her türlü köprü, metro ve benzeri raylı taşıma sistemleri yapılabilecek.
 
(Habertürk)
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI