20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel dönüşümde en önemli adım kat arttırımı!

Kentsel dönüşümde en önemli adım kat arttırımı!

Açıkhan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Açıkhan, kentsel dönüşümde kat artırımının önemine değinerek, "Kat artırımı mağduriyetleri azaltır" dedi. Kentsel dönüşüm hareketinin hem müteahhit firmalar hem de daire ve arsa sahiplerine önemli avantajlar sağlayan bir uygulama olduğunu ifade eden Açıkhan, uygulama çerçevesinde Eskişehir ve Türkiye'de yapılması gereken en önemli adımın kat artırımı olması gerektiğini savundu. 

Açıkhan, "Mağduriyetlerin azaltılması ve teşvik edici olması açısından bu süreçte kat artırımları ön planda tutulmalı. Bunun için mahallelerde gerek muhtarlıklar gerekse idareciler tarafından bu dönüşümün ne kadar önemli olduğu ve avantajları konusunda bilgilendirme toplantıları yapılmalı" önerisinde bulundu. 

Selçuk Açıklı an, İcat artırımı konusunda yerel yönetimlerin, ilgili kurumların ve özel sektör firmalarının ortak toplantıları sonucunda, bu iş için her iki tarafında tatmin olabileceği kararlar almasmın da önemli bir ayrıntı olduğunu söyledi. Kat artınmımn hem tüketici hem de müteahhit firma için olumlu bir etken olacağının altmı çizen Açıkhan, "Uygulama sektörü canlandırıp, kentsel dönüşüme teşvik eder. Günümüz teknolojisini kullanarak deprem yönetmeliğine uygun sağlam, kaliteli ve yaşanabilir konutlar yapmalı ve bu dönüşüme katkı sağlamalıyız. Eskişehir'in adı eski fakat kendisini yenileyen bir şehir olma konusunda Türkiye'ye örnek olmalı. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli" şeklinde konuştu. 

"Projelerimiz başladı" Açıldıan İnşaat olarak kentsel dönüşüm çerçevesinde çalışmalara başladıklarını da anlatan Selçuk Açıkhan, "Projelerin de etkisiyle 2014 yılında konut üretim sayımızı yüzde 50 oranında artırmayı ve resmi taahhüt işlerimizi de 10 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Mevcut projeleri hakkında bilgi veren Açıkhan, Yunus Emre Caddesi'ndeki üç katlı bir binayı yıkıp yerine sekiz katlı, 16 dairesi ve iki işyeri bulunan Hürriyet Apartmam'm inşa edeceklerini açıkladı. Yine bunun yanında Akarbaşı Mahallesi'nde iki katlı bir binayı yıkıp yerine dört katlı bir bina yapacaklarını anlatan Açıkhan, İstiklal Mahallesi'nde ise iki katlı bir binayı yıkarak, yerine üç katlı apart daire ve bir adet iş yeri inşa edeceklerini vurguladı. Açıkhan, "Ayrıca 2014 yılında sosyal tesisi olan, geniş yeşil alanlı, tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek, içinde iş yerleri bulunan 150 dairelik lüks konut projemizin de inşasına başlayacağız" aktarımmı yaptı. 

Firmalarının 1982'de inşaat malzemeleri satışı ile faaliyetlerine başladığını anlatan Açıkhan, bugün grup çatısı altında Açıkhan İnşaat, Özel Ay Sigorta, Fitlife Spor Salonları ve Açıkhan Mobilya'nın bulunduğunu anlattı. 

Açıkhan İnşaat'ın 2001'den beri Vitra Artema'nın yetkili servisi olarak da çalıştığını söyleyen Açıkhan, "Firmamız sektöre kaliteli, çağdaş, yaşanabilir, müşteri memnuniyetini en ön planda tutan, kente yakışır lüks daireler, iş yerleri ve apart daireler yapıyor" dedi

 

Dünya

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI