16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberler'Kentsel Dönüşüm ve Afet Riskli Alanlar' semineri gerçekleşti

‘Kentsel Dönüşüm ve Afet Riskli Alanlar’ semineri gerçekleşti

İskenderun Belediyesi tarafından "Kentsel Dönüşüm ve Afet Riskli Alanla" konusunda seminer gerçekleştirildi.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Yıldız, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun hakkında muhtarlara ve vatandaşlara genel bilgilendirme yaptıklarını belirtti.

İskenderun'da 3 mahallenin afet riskinin yüksek olduğunu ifade eden Yıldız, konu hakkında mahalle muhtarıyla istişare yaparak süreci takip ettiklerini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Burak Rifaioğlu da kentte sorunlu alanların belirlenerek sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

 Kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetlerde oluşacak zararların en aza indirilmesi gerektiğini vurgulayan Rifaioğlu, vatandaşların bu konuda bilinçlenmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Şehir plancısı Volkan Rıkınoğlu ise kentsel dönüşüm ve riskli yapılanma  konularında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verdi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI