23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel dönüşüm projesinin inşaat sektöründe dönüm noktası olacak

Kentsel dönüşüm projesinin inşaat sektöründe dönüm noktası olacak

Türkiye müteahhitler Konfederasyonu Başkan Vekili ve Türkiye müteahhitler Federasyonu Başkanı Nacip Nasır, Kentsel Dönüşüm projesinin İnşaat sektöründe dönüm noktası olacağını söyledi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda ilçedeki müteahhitlerle bir araya gelen Nasır, Kentsel Dönüşümün sosyal bir proje olduğunu, bu projeyle Ege Bölgesi'nin ilerleyen süreçte şantiyeye dönüşmesini beklediklerini ifade etti.

Ege Bölgesi'nin 1. derece Deprem kuşağında bulunduğuna dikkati çeken Nasır, şöyle konuştu:

"Yönetmeliğe uygun binalar yapmak zorundayız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Bu proje ile devletimiz müteahhitlerimiz ve vatandaşlarımız kazançlı çıkacaktır. Bulundukları yerin sosyal yapısını en iyi bilen belediyelerdir. Bu projeyi de sağlıklı şekilde uygulayacak olan belediyelerimizdir. Müteahhitlerimiz bu aşamada güç birliği içinde hareket etmeli.

Ekonomik olarak güçlü bir sektör olmamıza rağmen çıkarılan kanun ve yasa tasarıları ile yıllarca sessiz kalmışız. Şayet bizler sorunların çözümü noktasında birlikte hareket etseydik sektörel bazda etkili olurduk. Bugün gelinen noktada hem Büyükşehir Belediyesi hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizi muhatap olarak kabul ediyor. Kurumsal yapıya entegre olmalıyız. Entegre olamazsak sektörel bazda rekabet edemeyiz.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI