27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKentsel Dönüşüm Planı 20 Yıllık Periyota Göre Yapıldı

Kentsel Dönüşüm Planı 20 Yıllık Periyota Göre Yapıldı


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaştığında kentsel dönüşümün de tamamlanmış olacağını ifade etti.
 
Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın Türkiye'nin hak ettiği şekilde çevreyle bütünleşmiş, depreme hazır ve tüm altyapı sorunlarından arınmış şehirlerin kurulması için yapılandırıldığını belirtti.
 
Kalkınmanın göstergesinin şehirler olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, şöyle devam etti:
 
"Kentsel dönüşüm için planlarımızı 20 yıllık periyota göre yaptık. Türkiye 2023 hedefine ulaştığında şehirleri de bu yönde hazır olacak. Çocukların oynadığı cıvıl cıvıl oyun alanları, bina ve çevre düzenlemeleriyle pırıl pırıl şehirler hayal ediyorum. Bunun için kentsel dönüşüm bir fırsat olacak."
 
Şehirlerin verdiği fotoğrafın düzeleceğini vurgulayan Bakan Bayraktar, şunları ifade etti:

 
"Bunu kentsel dönüşümle yapmamız lazım. Bu bir etkileşim. Yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve alanların modern olması, geri dönüşümün maksimum sağlanması gerekiyor. Yapı stokunu analiz ettiğimizde Türkiye'de toplam 20 milyon konutun 6.5 milyonunun mutlaka yenilenmesi gerektiğini gördük. Bunun için 20 yıllık periyot koyduk. 2023'ün bize bu söylediğimiz fotoğrafı vermesi lazım. Şehirlerimizin binalarıyla ilgili düzgün, güvenli, tarihten gelen zenginliğimizi yansıtan, yaşam kalitesi bakımından yüksek standartlara sahip bir fotoğrafın elimizde olması için çalışıyoruz."
 
Bakan Bayraktar, kalkınan, gelişen ülkelerin en önemli göstergelerinden birinin şehirler ve hayat alanları olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
 
"Kentsel dönüşüm binaları yıkmak değil, bu hayat alanlarını gelişmişlikle paralel hale getirmektir. Artık yerleşim yerlerinin parkı, bahçesi, rahat ulaşımı olacak. Bunun yanında komşuluk ilişkilerinin artacağı sosyal yapı da meydana gelecek. Türkiye kalkınıyor. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz. Bunun için çalışıyoruz."
 
İkinci önceliklerinin ekolojik şehirler olacağını belirten Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:
 
"Hibrit, yani elektrikle giden araçlara öncelik vereceğiz. Bisiklet yolları yapacağız. Kişi başına yeşil alanda gelişmiş ülkelerin de önünde olacağız. Çevre ve şehircilik kavramlarını birbirine entegre edeceğiz. 2023'te tüm atık suların arıtılmasını hedefliyoruz. Çevrecilikte Avrupa Birliği'ni yakalayacak, hatta bazı konularda daha da ötesine geçecek adımlar atacağız. TOKİ de tasarımda yeni sayfa açacak, silueti düzelteceğiz, müteahhidimiz oyun kurucu olacak. 2023'te Türk müteahhidini bir numara yapmak istiyoruz."

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI