27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKenan Behram Akbey İnşat'ın hedeflerini anlattı

Kenan Behram Akbey İnşat’ın hedeflerini anlattı

1998 yılında bu yana inşaat sektöründe yer alan Akbey İnşaat fabrika binaları,okul, alışveriş merkezi, hastane, üniversite kampüsü gibi taahhüt işlerinin yanı sıra birçok  konut projesini de  başarı ile tamamlayarak hayata geçirdi.

Akbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Behram,son dönemde taahhüt işlerinin yanında kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarının pilot bölge olarak da Bağdat Caddesi’ni seçtiklerini , yılda en az 10 dönüşüm projesi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Akbey İnşaat, Bağdat Caddesi’nde yapımı devam eden üç projenin ardından Kartal’da da 6 bin metrekare alan üzerinde konumlanacak yeni bir projenin çalışmalarını yapıyor.

Kenan Behram ”Yurtiçinde ve yurtdışında özellikle Güney ırak’da taahhüt işi yaptıktan sonra 2007 yılında konut işine girdik. Mersin ve Şanlıurfa’da konut projeleri inşa ettik. 2008 yılında İstanbul’da konut projesi gerçekleştirdik. Bu noktadan sonra kentsel dönüşüme odaklandık.

İstanbul Göztepe’de toplam 2 bin 650 metrekare inşaat alanına sahip, 13 daireli bir dönüşüm projesini 2013 yılında tamamladık. Şu anda Fenerbahçe’de bulunan 14 katlı lüks konut inşaatını yürütüyoruz. Kasım 2013 ‘te başladığımız proje, toplam 7 bin 650 metrekare inşaat alanına sahip. Projemizde 4+1 net 170 metrekare daireler ve dubleksler bulunuyor.Bunun yanında Feneryolunda 14 daireli bir proje ile Cemil Topuzlu’da 22 daireli bir projenin anlaşmasını yaptık”dedi.

Bağdat Caddesi'nde aynı tip dairelerin arz fazlası var

Bağdat Caddesi'nde aynı tip dairelerin arz fazlası olduğunu ifade eden Behram “Caddede yapılan konutlar 90-110 en fazla 120 metrekare büyüklüğünde daireler.Bu skalada arz fazlası olduğunu düşünüyoruz.Biz projelerimizi seçerken daha büyük metrekare konut yapabileceğimiz yerlere bakıyoruz. Butik dönüşüm projelerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Özellikle sahil bandında deniz gören konutları hedefliyoruz. Biz diğer firmalardan farklı olarak birbirine benzemeyen, satışında sorun yaşanmayacak projeler yapmak için çalışıyoruz” dedi

Kenan Behram, binaları kentsel dönüşüme girecek olan hak sahiplerinin çok bilinçlendiğini, ancak bazı konularda dikkatli olmaları gerektiğini anlattı.” Hak sahipleri yalnızca evleri yıkıldığında alacakları kira desteği ve ev tamamlandığında kaç metrekareye sahip olacaklarıyla ilgileniyor. Ancak firmanın güvenilirliği, devamlılığı ,yapılan konutların kalitesini ve iş bittikten sonra ki sürekliliğini incelemeden karar veriyorlar.Bağdat Caddesi’nden Kartal’a kadar kentsel dönüşüm projelerine talibiz”dedi.

emlakdream.com

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI