20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKazlıçeşme arsasına en düşük teklif Gül İnşaat'tan geldi

Kazlıçeşme arsasına en düşük teklif Gül İnşaat’tan geldi

Emlak Konut GYO'nun Kazlıçeşme'de satışa çıkardığı arsasının ihalesinde ilk oturum tamamlandı, ikinci oturum tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak. Arsaya gelen 8 tekliften en yükseği Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım iş ortaklığından. 1 milyar 800 milyon lira teklif eden şirket Emlak Konut GYO'ya yüzde 30 oranında 540 milyon lira pay vermeyi önerdi.

"İstanbul'un siluetine saygılı bir proje düşünüyoruz"

Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Kazlıçeşme arsasının İstanbul'un en değerli noktalarından birinde olduğunu ifade ederek, "İyi bir yarış olacak ancak önemli olan kamunun kazanması, İstanbul'un kazanması." dedi.

İhaleyi almaları durumunda İstanbul'a değer katacak ve İstanbul'un siluetine saygılı bir proje yaşama geçireceklerini belirten Aşçıoğlu, "Aşçıoğlu İnşaat 100 metre koşucusu değildir, maraton koşucusudur. Dolayısıyla biz de buraya uluslararası bir yarışmayla ortaya çıkan çok değerli bir proje inşa etmek istiyoruz. İşin sonunda kamunun daha fazla kazanacağı bir proje olacak. Şu an itibariyle iyi teklif verdiğimizi düşünüyorum. Bu proje bize kısmet olursa çok mutlu olacağız." dedi. 

Teklifler şöyle:

1- Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım: 1 milyar 800 milyon lira teklif eden şirket Emlak Konut GYO'ya yüzde 30 oranında 540 milyon lira pay verecek.

2- Artaş İnşaat- EPP: Taşınmaz için 1 milyar 300 milyon lira teklif eden ortaklığın Emlak Konut GYO'ya önerdiği rakam yüzde 35 oranında 455 milyon lira oldu.

3- Nuhoğlu İnşaat- Alt ve Üst Yapı İnşaat: 1 milyar lira öneren ortaklık Emlak Konut GYO'ya ise yüzde 35 oranında 350 milyon lira teklif etti.

4- Eroğlu Gayrimenkul- Erkent- Akkom Mühendislik: 1 milyar lira teklif eden ortaklığın Emlak Konut GYO'ya önerdiği rakam yüzde 25 oranında 250 milyon lira oldu

5- Çalık İnşaat- Gap İnşaat: Arsa için 760 milyon lira öneren ortaklık Emlak Konut GYO'ya yüzde 30 oranında 228 milyon TL teklif etti

6- Özak- Yenigün- Delta: 500 milyon liralık arsa teklifi veren ortaklık Emlak Konut GYO'ya yüzde 23 oranında 115 milyon lira önerdi

7- YDA İnşaat- Türkerler: Arsaya önerdiği rakam 500 milyon lira olan ortaklık Emlak Konut GYO'ya şirket payı olarak yüzde 19 oranında 95 milyon lira teklif etti

8- 3S Kale- Zilal İnşaat- Gül Yapı- Gül İnşaat- Gül Proje- Gül Turizm- Demir İnşaat- Liv Yapı- Doğu: Arsa için 165 milyon lira teklif eden ortaklık Emlak Konut GYO'ya şirket payı olarak yüzde 30 oranında 49 milyon 500 bin lira teklif etti.

Hürriyet

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI