29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerKayseri'ye yapılacak sağlık yatırımının değeri 420 milyon euro..

Kayseri’ye yapılacak sağlık yatırımının değeri 420 milyon euro..

Kamu Özel Ortaklığı modeliyle yapımı süren 1583 yataklı “Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü” projesinin finansmanında YDA Group; yerli ve yabancı bankalarla anlaşma sağladı. 
 
Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi Projesi olan Kayseri Şehir Hastanesi; şehir hastaneleri arasında finansmanında anlaşma sağlanan ilk proje oldu.
 
Toplam 420 Milyon Euro’luk dev yatırımın 105 Milyon Euro’nun öz kaynaklarıyla, geri kalan 315 Milyon Euro’nun ise anlaşma sağlanan bankalar tarafından karşılanacağını belirten YDA Group Kurumsal Finansman Başkanı ve  ATM Kayseri Sağlık Yatırım A.Ş. CFO’su Türkekul Doğan; yaklaşık 600 Bin metrekare alanda yapılan hastanenin; inşaatına ilk başlanılan proje olması nedeniyle de önemli bir konumda olduğunu söyledi.
 
40 MİLYON EURO ÖZ KAYNAK HARCANDI
 
Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin yatırımcısı olarak Kamu Özel Ortaklığı (Public Private Partnership-PPP) projelerinin öncülüğünü yaptıklarını belirten Doğan; inşaatına hızla devam edilen projede bugüne kadar yapılan yaklaşık 40 Milyon Euro harcamanın tamamının; YDA Group (%75) ve İtalyan INSO S.p.A.(%25) ortaklığıyla kurulan ATM Sağlık Kayseri Yatırım ve İşletme A.Ş.’nin öz kaynaklarıyla sağlandığını vurguladı. 
 
Projenin finansman anlamında da diğer şehir hastaneleri projelerine öncü olmasından memnuniyet duyduklarına değinen Doğan şunları söyledi: “Kamunun tecrübesi ve özel sektörün dinamizmi ile yapılacak olan bu projelerde, bilindiği gibi kanun değişikliğiyle birlikte bütün dünyada kabul edilen, kredilendirilebilir dokümantasyonumuz oluştu. Ayrıca bu süreçte Sağlık Bakanlığı idare tarafında da yeniden yapılandırma yaparak önemli adımlar attı. 
 
PPP projelerinin en önemli avantajlarından biri; yatırımında kamu bütçesine yük getirmemesidir. Yani bir anlamda yatırımların özel sektör finansmanının marifetiyle yapılmasına dayalı bu projelerden biri olan Kayseri Şehir Hastanesi’nin finansmanında anlaşma sağlanması; diğer projelere de örnek teşkil edeceği için memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’deki ekonomik istikrara, şehir hastaneleri projelerine, YDA Group’a ve projemize güven duyan bankalara da içtenlikle teşekkür ederim.”

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI