29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerKayseri şehir hastanesi ne zaman bitecek?

Kayseri şehir hastanesi ne zaman bitecek?

Kayseri başta olmak üzere çevre kentler açısından büyük önem taşıyan Şehir Hastanesi'nin inşaatının hızla yükselmesinin memnuniyetini yaşadıklarını kaydeden Vali Düzgün, temel seviyesinde yaşanan teknik sorunların tamamen giderilmesinin ardından inşaat çalışmalarının süratli bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Şehir Hastanesi kampusunda 6 farklı hastane inşaatı bulunduğunu anlatan ve her bir hastane inşaatının eş zamanlı hızla yükseldiğini dile getiren Vali Düzgün, şu bilgileri verdi:

"Kayseri Şehir Hastanesi, 751 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecektir. Genel Hastane, Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Rehabilitasyon Hastanesi, Kalp Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nden oluşan kampüste toplam 1583 yatak kapasitesi bulunacaktır. Ayrıca, Şehir Hastanesi'nde hizmet vermek üzere 38 ameliyathane, günlük 2 bin 500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ve görüntüleme merkezleri, laboratuarlar ile 2 adet helikopter pisti yer alacaktır. Rehabilitasyon Hastanesinin, bodrum ve zemin katı tamamlandı,

1.Kat perde ve kolon imalatına devam ediliyor. Kalp ve Damar Hastanesinin temeli tamamlandı, bodrum kat kolon ve perde imalatına devam ediliyor. Genel Hastanenin temel donatı imalatı bitirilirken merkez bina ile diğer hastanelerin altyapıya ilişkin topraklama, izalasyon gibi tüm temel işlemler bitirilerek beton imalatlarına devam ediliyor."

Vali Düzgün, 792 milyon TL yatırım bedelli Şehir Hastanesi inşaatının 2016 yılı sonuna doğru tamamlanarak hizmet vermeye başlamasının planlandığını sözlerine ekledi.

(İHA)

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI