19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaYaşamKaresi'de okullara oyun parkı kuruluyor

Karesi’de okullara oyun parkı kuruluyor

Öğrencilerin teneffüs saatlerini daha verimli geçirmesini ve oyun oynarken öğrenmelerini amaçlayan Karesi Belediyesi, okul bahçelerine oyun parkları kurmaya başladı. Oyun parkları, hazırlanan plan doğrultusunda zaman içerisinde ilçedeki birçok okula uygulanacak.

Okul bahçeleri sil baştan

“Okullar hayat olsun” projesi kapsamında okulların ihtiyaçlarını belirleyerek karşılayan Karesi Belediyesi, okullara hayat vermeye devam ediyor. Karesi İlçesi’nde yaşayan öğrencilerin hem beyin hem de vücut gelişimlerinin sağlıklı olması için okullara oyun parkları kuruyor. İlçedeki birçok okulda uygulanacak olan “Oyun Parkı Projesi”, Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu – Anaokulu ve Atatürk İlkokulu bahçesinde başladı. Proje kapsamında okulların bahçelerine; salıncak, tahterevalli, örümcek ağı, dev satranç takımı ve kaydırak kurulacak. Yine bu kapsamda Muharrem Hasbi Koray Lisesi’ne 6 adet bank teslimi yapıldı. Ziraat Bankası Fen Lisesi bahçesi ve önünde de, hava şartları nedeniyle yan yatan fidanlar toprak dolgu yapılarak sabitleştirildi. Ayrıca birçok okulun bahçesinde peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi.

Tabletten telefondan uzaklaşacaklar

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, günümüz çocuklarının eğlence ve algı dünyasının ışığında modernize edilen oyun alanları sayesinde çocukların çağın yeni hastalığı olan telefon ve tabletten bir nebzede olsa kurtulacaklarını ifade etti. Yılmaz, “Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu-Anaokulu ve Atatürk İlkokulu bahçesinde projemize başladık. İlçemizdeki diğer okullara da bu projelerimizi, hazırladığımız plana göre zaman içerisinde uygulayacağız” dedi.

Zeka gelişiminde etkili

Başkan Yücel Yılmaz, bu oyun alanları sayesinde öğrencilerin okuldan kaçarak kötü alışkanlık edinebilecekleri mekanlara gitmelerinin engellenebileceğini vurguladı. Öğrencilerin farkında olmadan okul bahçesine kurulan satranç takımı ile oynarken zekalarının, örümcek ağına tırmanırken vücut kaslarının gelişeceğine değinen Başkan Yılmaz, “Oyun alanını kurarken okul bahçelerinde peyzaj çalışmaları da yaptık. Özellikle oyun alanlarının zeminlerine çocukların her türlü sakatlanma ve yaralanmalardan korunmaları için kauçuk da döşedik” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI