28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriKağıthane'de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü

Kağıthane’de 50 yıllık tapu sorunu çözüldü

Kağıthane’de uzun yıllardır ikamet eden vatandaşları büyük bir sıkıntıya sokan tapu sorunu, İstanbul Kadastro Mahkemesi’nde sonuçlandı. Mahkemenin 2004/5 Esas ve 2005/1 sayılı kararında dava konusu olan Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde bulunan 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi. Böylece uzun yıllardır süren mülkiyetin kime ait olduğu sorunu da çözülmüş oldu.

'Vatandaşımız tapusuna kavuşacak'

Kağıthane’nin en büyük sorunlarından biri olan tapu sorunu çözdüklerinin altını çizen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Şuana kadar ilçemizde 18.500 kişiyi tapusuna kavuşturduk. Kağıthane’nin Çağlayan ve Hürriyet mahallelerinde bulunan 322 adet parselin Maliye Hazinesi adına tespit ve tesciline karar verildi. Böylece uzun yıllardır süren mülkiyetin kime ait olduğu sorunu da çözülmüş oldu. Bundan sonra, tapuda hazine adına parsellerin tescili yapıldıktan sonra 4706 sayılı Hazineye ait taşınmazların değerlendirmesi ile ilgili yasa çerçevesinde, bu parseller üzerinde eskiden binası olduğundan hak sahibi olanlara satışı için gerekli işlemler belediyemiz tarafından yapılacaktır” dedi.

Mülkiyet sorunu çözüldü

Uzun yıllar önce açılan bu dava çeşitli defalar Mahkemece karara bağlanmış ancak Yargıtay tarafından bu kararlar bozulmuştu. En son 2005 yılında İstanbul Kadastro Mahkemesince verilen 2004/5 Esas ve 2005/1 sayılı Karar Yargıtay tarafından Temyiz ve Tashihi Karar aşamalarında da onanarak kesinleşti. 2013 yılında Yargıtay’ın tashihi karar talebini reddetmesi ile kesinleşen bu dava dosyasında Yargıtay’ın son tashihi karar talebinin reddi kararı da mahkemece davada taraf bulunan yüzlerce kişiye tebliğ edildi. Son olarak da kesinleşen Mahkeme Kararı 16.01.2015 tarihinde ekinde bulunan 30 çuval evrakla birlikte gerekli işlemlerin yapılması için Kağıthane Tapu Sicil Müdürlüğü’ne teslim edildiği açıklandı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI