28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriKadir Toptaş'tan İstanbullulara müjde!

Kadir Toptaş’tan İstanbullulara müjde!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Nisan ayı toplantılarının son birleşiminde “2014 Yılı Faaliyet Raporu”nu Belediye Meclisi’ne sundu. Başkan Kadir Topbaş, hızlı ve konforlu ulaşımdan kaliteli havaya, temiz yeşil bir çevreden kültür ve sanat aktivitelerine, sağlıktan spor ve eğitime kadar İstanbulluların yaşam kalitesini yükselten ve hayatını kolaylaştıran binlerce projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.
 
Dünyada İstanbul’un muazzam yükselişinden bahsedildiğini yaptıkları yatırımlarla şehrin marka değerinin sürekli arttığını ve İstanbul’un dünyanın marka değeri en yüksek 25 şehri arasında gösterildiğini belirten Kadir Topbaş, “İstanbul, küresel yatırımcının gözdesi haline geldi. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesi ile başta deprem riski olmak üzere ulaşım, altyapı, istihdam gibi konularda birçok sorunun çözümünde çok büyük mesafeler alınmaya başlandı. Ciddi bir ekonomik hareketlilik sağlandı” dedi.
 
İSTANBUL'UN BÜTÇE HEDEFLERİ ÇOK BAŞARILI…
 
2014 sonu itibariyle 12 milyar 276 milyon 427bin lira olan gelir bütçesi gerçekleşme oranının yüzde 103,4 olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Bu büyük başarı. Gider gerçekleşmesi ise 12 milyar 493 milyon 246 bin lira. Yüzde 97,1 gerçekleşti. Gider bütçemizde paramız var. Gelir bütçemizde de fazlamız… Çok şükür, hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. İsraf etmiyoruz, kasamızı boşaltmıyoruz. Yatırımları da kesmiyoruz. İstanbul daha güzel olacak. Daha iyiye gidecek. Yaptıklarımız ortada, projelerimiz de… İstanbul’u finans, kültür, spor, kongre ve turizm alanlarında bir inovasyon şehri haline getirdik” diye konuştu.
 
4 YENİ METRO HATTI HANGİ İLÇELERDEN GEÇECEK?
 
Konuşmasında önemli müjdeler veren Kadir Topbaş, 4 büyük metro hattının eş zamanlı olarak yapımına başlandığını açıkladı. “Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun ihalesinin yapıldığını yapım çalışmalarına yakında başlanacağını açıkladı. Topbaş, 14 kilometrelik Dudullu-Bostancı Metrosu ile 12 Kilometrelik Ataköy-İkitelli Metro hatları içinde kısa süre içinde ihaleye çıkacaklarını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO İskelesinden başlayıp Bağcılar Kirazlı’ya ulaşacak olan 9 kilometrelik metro hattına ilişkin bilgi veren Topbaş, bu önemli hat için ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.
 
TAKSİM MEYDANI İÇİN GERİ SAYIM…
 
Taksim Meydanı’ndaki çevre düzenleme çalışmaları ne zaman başlaycak? Herkesin merak ettiği bu sorunun cevabını Başkan Topbaş verdi. Olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların geciktiğini söyleyen Topbaş, Mayıs ayı itibariyle havaların düzelmesinden faydalanarak düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.
 
3. İSALE HATTI VE ATIKSU ARITMA TESİSLERİ
 
Barajlardaki doluluk oranının yüzde 97 seviyesine ulaştığını açıklayan Başkan Topbaş, Melen Barajı’nın 2016 yılında tamamlanacağını açıkladı. Topbaş, Melen’den İstanbul’a su getirmek için 105 kilometrelik 3. İsale hattının çalışmalarına da başladıklarını bu hat sayesinde İstanbul nüfusunun neredeyse yarısının su ihtiyacının karşılanacağını belirtti.
 
Çevre yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyleyen Topbaş, “ Büyükçekmece İleri Biyolojik Atık Su arıtma tesisimiz tamamlandı, son testleri yapıyoruz, bu tesisimiz 600 bin nüfusa hizmet verecek, yakında hizmete alacağız” dedi. Topbaş, Ataköy’deki İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin 2. Etabı için de çalışmalara hız verdiklerini belirtti.
 
DAR GELİRLİLERE 2 bin 400 KONUT HANGİ İLÇELERDE?
 
Yerel seçimlerden önce dar gelirlilere ucuz konut imkanı sunacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Topbaş, bu çerçevede ilk çalışmanın Çatalca ve Silivri’de başlatıldığını duyurdu. Topbaş, önümüzdeki haftalarda ilan edecekleri kampanya ile Çatalca’da 2100, Silivri’de de 300 konut olmak üzere toplam 2400 konutu dar gelirlilerin istifadesine sunacaklarını açıkladı.
 
400 YENİ OTOBÜS 2 YENİ GEMİ
 
Seçim kampanyasında Şehir Hatlarına 10 yeni gemi sözü verdiklerini belirten Başkan Topbaş, bu gemilerden 4 tanesini hazır hale getirdiklerini önümüzdeki haftalarda gemilerin hizmete alınacağını söyledi. Topbaş İETT filosunu yenilediklerini hatırlattı ve bu yıl içinde tek kalemde 400 yeni otobüs daha satın alarak İstanbulluların hizmetine sunacaklarını kaydetti.
 
Turizmde Avrupa’da ilk 5, dünyada ilk 10 hedefine koştuklarını, 2004’ta 3 milyon olan turist sayısını 2014’te 12 milyona çıkarttıklarını anlatan Topbaş, “2016’da 16 milyon, 2023 hedefi; 25 milyon. Şimdi Londra ve Paris’ten sonra Avrupa’da en çok ziyaret edilen 3. şehiriz. İstanbul için fikir, proje ve değer üreten herkese teşekkürler. Taş üstüne taş koyan kim olursa olsun bizim için kıymetli” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından oya sunulan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2014 Yılı Faaliyet Raporu, 156 kabul 69 ret oyuyla kabul edildi.
 
İSTANBUL'UN YENİ METRO HATLARI
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Her yerde metro, her yere metro” hedefiyle İstanbul  dört yeni metro hattıyla daha buluşuyor.
 
Ataköy-İkitelli ve Bostancı- Dudullu metro hatları ihaleye çıkıyor. İki önemli merkeze yapılacak olan metrolar ile ulaşım süresi kısalacak konforlu toplu taşım sağlanacak. Kabataş Mecidiyeköy metro ihalesi yapıldı. Yeni metro hatları her iki yakada da diğer metro hatları ile entegre olacak.
 
ATAKÖY-İKİTELLİ METRO HATTI
 
İkitelli-Ataköy Metro Hattı; Ataköy’den başlayıp Marmaray ile birleşerek, Basın Ekspres Bağlantı Yoluna paralel bir koridor izleyecek. İkitelli’de bulunan Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı’nın İkitelli Güney Sanayi İstasyonuna ulaşacak.
 
Diğer taraftan Yenibosna’da halen işletilmekte olan Aksaray-Havalimanı Hafif Metro Hattı, Metrobüs ve yapılması planlanan Yenikapı-Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu ile entegre olacak. Ataköy –İkiteli Metrosu, hem geçmiş olduğu güzergâhta hizmet verecek hem de Kirazlı-Olimpiyatköy ve Kabataş Mahmutbey metrolarına yolcu taşıyacak şekilde planlandı.
 
İstasyon   12
Hat uzunluğu:   13 Km. 
Yolcu kapasitesi  45 bin  /saat/yön 
Yolculuk süresi  19,5 dakika
 
İSTASYONLAR : Ataköy,(Marmaray) Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, Mimarsinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşağı, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi.
 
BOSTANCI- DUDULLU METRO HATTI
 
Bostancı İDO istasyonundan başlayıp Kozyatağı, İçerenköy, Türkiş Blokları üzerinden Dudullu’ya ulaşacak. Marmaray ile entegre olacak hat, Kozyatağı’nda Kadıköy-Kartal Metrosuna, Kadıköy-Ataşehir-Ümraniye-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu, Dudullu istasyonunda olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosuna bağlanacak. 
 
İstasyon   13
Hat uzunluğu  14,27 km 
Yolcu Kapasitesi  45 bin /saat/yön
Yolculuk Süresi  22 Dakika
 
İSTASYONLAR Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blaklorı, İMES, MODOKO, Dudullu, Yukarı Dudullu, Depo.
 
KABATAŞ-MECİDİYEKÖY METRO HATTI
 
Yapımına devam edilen Mahmutbey- Mecidiyeköy  hattına bağlanacak olan Kabataş -Mecidiyeköy metro inşaatı ve elektromekanik sistemler ihalesi yapıldı. Her iki etapta da  İnşaat ve elektromekanik çalışmaları aynı anda yürütülecek ve daha kısa sürede metro hatları hizmete alınabilecek.
 
İstasyon   4
Hat uzunluğu  6.5 km 
Yolcu Kapasitesi  70 bin /saat/yön
Yolculuk Süresi  10 Dakika
 
İSTASYONLAR: Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy
 
Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak.
• Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş’ta, 
• Yenikapı-Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy’de, 
• Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi)
• Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey’de entegrasyon sağlanmış olacak. 
 
BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI
 
Kirazlı-Bakırköy İDO metro hattı Başakşehir-Kirazlı Metro Hattı'nın devamı olarak planlandı.  İhalesi yapıldı inşaat çalışmaları kısa sürede başlıyor. Bakırköy Meydan da Marmaraya entegre olan hat İncirli de Yenikapı -Otogar-Havaalanı Hattı'na bağlanacak. İhale çalışmaları devam eden Yenikapı-incirli-Sefaköy metro Hattı'na da İncirlide entegre olacak.
 
İstasyon   9
Hat uzunluğu  9 km 
Yolcu Kapasitesi  70 bin /saat/yön
Yolculuk Süresi  13.5 Dakika
 
İSTASYONLAR Bakırköy İDO, Özgürlük Meydanı, Zuhuratbaba, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Mollagürani, Kirazlı.
 
İBB

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI