28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberlerİzmir'de konut talebi artıyor

İzmir’de konut talebi artıyor

Ege’nin incisi İzmir, konut sektörü açısından oldukça hareketli günler geçiriyor. ERA Türkiye İzmir Bornova Ofisi de, sektörde yaşanan hareketliliğe paralel olarak ‘Nitelikli gayrimenkul danışmanlığı’ kapsamındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ERA Türkiye Bornova Ofisi Broker’ı Halil Baki, İzmir’de konut sektöründe yaşanan hareketliliği şu cümlelerle özetledi:
“Türkiye’nin nüfus olarak ‘3’üncü büyük şehri olan İzmir’in önümüzdeki yıllarda ticari olarak da bulunduğu konumdan daha üst seviyelere geleceğini bekliyoruz. Türkiye ulaşım ağının iyileştirilmesi ve buna paralel İzmir ilinin de ticari hareketliliği olan başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlere yakınlığının artması, liman kenti olan İzmir’i daha hareketli hale getirecek. Özellikle, bu ekonomik hareketlilik ticari gayrimenkul ihtiyacını doğuracak ve birçok yeni sanayi ve depolama alanı yaratacaktır. Artan gelir düzeyleri, şehrin senelerdir yaşamış olduğu çarpık yapılaşmanın önüne geçecek ve daha nitelikli bir konut arzı olmasını sağlayacak. Bu çerçevede üretilecek konutların, ekonomik canlılık neticesinde çok çabuk talep görebilmesini tahmin etmek hiç zor değil.”

Turizm olanakları İzmir’i cazip kılıyor

 
Turizm olanaklarının, İzmir’i cazip kıldığını ifade eden Baki, “ ERA Türkiye olarak İzmir’e bakış açımız oldukça net. Şehir, konut sektörü açısından son derece hareketli günler geçiyor. Turizm olanakları ilgi çekici konu. Başta Çeşme, Kuşadası, Urla, Karaburun gibi bölgelere yakınlık özellikle son yıllarda bu bölgelere gelen talep yoğunluğu, İzmir’in de bu bölgelere yakın olan en büyük şehir olmasından kaynaklanan bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlıyor. Ayrıca şehrin sosyal olanakları ve yaşam kalitesi kente göçü hızlandırıyor ve bu sayede de yeni konut talepleri artıyor” şeklinde konuştu.

ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen de, İzmir’in çok yakın gelecekte konut sektörü açısından ‘Parlayan yıldız’ olacağı düşüncesinde. Tümen, “ Şehirde yaşanan bu gelişmeler bölgedeki yatırımcı için güzel fırsatlar oluşturuyor. ERA Türkiye, sektörde fark yaratan unsurlarını İzmir’de de hissettirmeye başladı” dedi

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI