29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberlerİşte Türkiye'nin emlak haritası

İşte Türkiye’nin emlak haritası

sahibinden.com Türkiye’nin 2014 yılı emlak haritasını çıkardı. Harita, Türkiye’nin 7 bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, bölgesel konut tercihleri, en uygun alım-satım ve kiralama dönemleri hakkında bilgiler içeriyor. Harita verilerine göre, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konutlarda en yüksek fiyattan alıcı bulan il İstanbul oldu. Kiralık konutlarda İstanbul’u sırasıyla Gaziantep ve İzmir izledi.

İstanbul'dan sonra gaziantep ve adana sırada

Satılık konutlarda ise İstanbul’dan sonra en yüksek fiyattan alıcı bulan iller Gaziantep ve Adana olarak sıralandı. Emlakta ortalama fiyat kiralıklarda 750 lira, satılıklarda da 162 bin lira oldu. Kiralık emlak en fazla ağustos ayında, satılık emlak ise en fazla aralık ayında rağbet gördü. Emlak özelliklerinde ise hem kiralık hem satılıklarda "2. katta doğalgazlı 3+1 sıfır daireler" tüketicilerin tercihi oldu.

"İstanbul’da ortalama kira bedeli bin lira"

Satılık ve kiralık konutlarda Marmara Bölgesi’nin lideri İstanbul oldu. 2014’te İstanbul’da ortalama kira bedeli bin lira olurken, satılıklarda ortalama fiyat 208 bin lira olarak belirlendi. İstanbul’dan sonra kiralık konutlarda en pahalı il ortalama 650 lira ile Yalova, satılıklarda ortalama 157 bin 500 lira ile Bursa oldu. Marmara Bölgesi’ndeki tüketicilerin tercihi "2. katta doğalgazlı 2+1 sıfır daireler" olarak öne çıktı. Ege Bölgesi’nde de en yüksek bedele sahip kiralık konutlar İzmir’de, satılık konutlar Muğla’da yer aldı. İzmir’de ortalama 750 liradan alıcı bulan kiralık konutlara en fazla talep ağustos ayında geldi. Muğla’daki satılık konutlar ise en çok eylül ayında ve ortalama 170 bin liradan alıcısıyla buluştu. Akdeniz Bölgesi’nde ise satılık konutlarda en pahalı il ortalama 178 bin lira ile Adana olurken, Adana’yı Isparta ve Mersin izledi. Kiralık konut fiyatlarında ise Mersin ortalama 700 lira ile birinci sırada yer aldı.

"İç Anadolu’nun en pahalısı Konya"

İç Anadolu Bölgesi’nde hem kiralık hem satılık konutlarda en pahalı il Konya oldu. Satılık konutlarda Konya’da ortalama fiyat 140 bin lira, kiralık bedeli ortalama 625 lira olarak belirlendi.Karadeniz Bölgesi’nde ise satılık konutlarda Trabzon, kiralıklarda ise Karabük ortalama fiyatlarıyla öne çıkan iller oldu. Trabzon’da ortalama satış fiyatı 155 bin lira, Karabük’te ortalama kira bedeli 650 lira oldu. Doğu Anadolu Bölgesi verilerine göre, ortalama 133 bin liralık satılık emlak bedeliyle Erzurum bölgenin en pahalı ili oldu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de Gaziantep kiralık ve satılık konutlarda ilk sırada yer aldı. Gaziantep’te ortalama kira bedeli 800 lira, ortalama satış fiyatı da 193 bin lira

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI