19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberlerİşte haftanın emlak gündemi

İşte haftanın emlak gündemi

Sektör haftaya hareketli başlıyor. 27 Nisan Pazartesi günü GYODER Yüksek İstişare Kurulu Kadir Topbaş’ı ağırlıyor. Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştilen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılıyor. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile gayrimenkul sektörünün kesişen konularındaki sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin görüşler paylaşılıyor.

Fer Yapı ise 27 Nisan Pazartesi günü hayata geçirdiği projeleri, hedeflerini ve sektörü değerlendirmek üzere basınla bir araya geliyor.

Ayazma Emlak Konutları 1. etap ihalesi 28 Nisan Salı günü saat 14:30'da gerçekleşecek. 

Geçtiğimiz hafta geride bıraktığımız Arap-Türk Gayrimenkul Zirvesi’nin ardından bu hafta da Uluslararası Yatırım Zirvesi gerçekleşiyor.  29 Nisan Çarşamba günü Raffles Hotel'de başlayacak zirve Enerji”, “İnşaat”, “Gayrimenkul ”,“Teknoloji”  ana başlıkları altında gerçekleştirilecek. Uluslararası Yatırım Zirvesi”;  Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden enerji, teknoloji ve inşaat alanında karar verici yatırımcıları ağarlayacak.

Baysaş İnşaat tarafından aynı gün gerçekleştirilecek etkinlikte Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, Fikirtepe'deki İstanbul 216 projesini ziyaret edecek.

30 Nisan’da ise sektörü yoğun bir gün bekliyor. 30 Nisan Perşembe günü Emlak Konut’ta iki ihale birden gerçekleşiyor. Bunlardan ilki Emlak Konut Ankara Yenimahalle İstasyon ihalesi. Emlak Konut GYO'nun Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 30 Nisan 2015 günü, saat 14.30'da Emlak Konut GYO Ataşehir binasında gerçekleştirilecek.

Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilecek bir diğer ihale ise Kayabaşı 5. Etap arsa ihalesi.  İlkoturumu 10 Mart'ta yapılan Kayabaşı 5. Etap arsası için ilk oturumda 20 firma teklif vermişti. İkinci oturumda ise  Emlak Konut GYO'ya en yüksek teklifi Yıldızlar İnşaat ve HKM İnşaat verdi. Fakat Emlak Konut GYO verilen en yüksek teklifi uygun bulmadı.  Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ihalenin 30 Nisan 2015  Perşembe günü saat 16:00'da yeniden yapılacağını duyurdu.

30 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek önemli bir etkinlik ise 4. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi. Management Plus Danışmanlık Eğitim tarafından düzenlenen ve Emlakdream.com’un da sektörel iletişim sponsoru olduğu zirvede her yönüyle 2015 yılında gayrimenkul ve İnşaat sektörünü etkileyen ve etkileyebilecek gelişmeler tartışılarak. Sektörün önemli isimlerinin katılacağı zirvenin bu yılki konu başlıkları ise şöyle;

1. Oturum : 2015 Yılında Gayrimenkul Sektörünün Hedefleri

2. Oturum : Gayrimenkul Sektörünün Bileşenleri ve 2015 Projeksiyonları

3. Oturum: 2015 Yılında Ekonomik ve Siyasal Gelişmelerin Gayrimenkul Sektörüne Etkileri 

Dünyanın en lüks otel grubu olan Jumeirah Group, Türkiye’deki ikinci oteli Jumeirah Bodrum Palace, Mayıs ayında “Stay Different” motto’suyla misafirlerine kapılarını açıyor. Açılışa ilişkin gerçekleştirilecek basın toplantısı, 30 Nisan Perşembe günü yapılacak.

Sektördeki etkinlik gündemini yakından takip eden Emlakdream.com 'Etkinlik Takvimi' bölümünde sektörel etkinliklerin detaylarına yer veriliyor.

Özlem ATİLA / Emlakdream.com 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI