27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerİSO Odakule’nin ihale süreci başlıyor!

İSO Odakule’nin ihale süreci başlıyor!

Yerli ve yabancı yatırımcısını arayan Odakule Binası için Bilgi Odası 22 Eylül Pazartesi günü açılacak.

 

 

Tarihi Pera bölgesinin en yüksek binası Odakule, yerli ve yabancı yatırımcısını arıyor. İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sahibi olduğu Odakule Binası’nın 33 yıl süre ile üst hakkının ihale yoluyla devredilmesine ilişkin süreç başlıyor. Çıplak mülkiyeti İSO’da kalacak olan Odakule’nin ihalesinde Bilgi Odası 22 Eylül Pazartesi günü açılıyor.

 

 

Yatırımcılar, ihale süreci ile ilgili bilgilere www.iso.org.tr/odakuleihale adresinden ulaşabilecek. İhaleye ilişkin belgelerin edinilebileceği Bilgi Odası’nın kapanışı ise 22 Kasım’da gerçekleşecek. Bu süreçte ihale hakkındaki sorular 15 Kasım’a kadar yanıtlanabilecek.

Odakule ihalesi, kapalı zarf usulü teklif toplama ve teklifler üzerinden açık arttırma veya pazarlık yöntemi ile yapılacak. Bireysel, kurumsal ve konsorsiyum kuran yerli ve yabancı yatırımcı adaylarının katılması beklenen Odakule ihalesi, aralık ayında gerçekleştirilecek.

Tarihi Yarımada manzaralı en yüksek bina…

Odakule, 19. yüzyıldan bu yana ticaret, sanat ve kültür mozaiği yapısıyla İstanbul’un en önemli tarihi ve turistik merkezlerinden olan Beyoğlu’nda yaklaşık 40 yıldan bu yana varlığını sürdürüyor. İSO Meclisi ve İSO Yönetim Kurulu, sahibi olduğu Odakule Binası’nın üst hakkını, ihale yoluyla devretme kararı almıştı.

İstanbul’da turizmin cazibe merkezlerinden tarihi Pera bölgesinde, Galatasaray ile Tünel arasında bulunan Odakule, bölgedeki en yüksek bina olma konumuyla İstanbul Boğazı, Marmara Denizi ve Haliç’i içine alan Tarihi Yarımada manzarasına sahip bulunuyor. Galatasaray ve Tünel arasındaki Asmalımescit Mahallesi’nde yer alan ve 303 Ada 56 No.lu parselde toplamda 23 katlı olan Odakule’nin, 15 bin 180 metrekare kapalı alanı var.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI