28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberlerİnşaatında 10 işçinin öldüğü Aziz Torun, iş güvenliğini anlattı!

İnşaatında 10 işçinin öldüğü Aziz Torun, iş güvenliğini anlattı!

İstanbul Mecidiyeköy’de inşaatı devam eden Torunlar Center’da 6 Eylül’de işçilerin kullandığı asansörün yere çakılması sebebiyle 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen Torunlar GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Gaziantep’te işçi güvenliği hakkında konuşması dikkat çekti.

GYODER’in de yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Aziz Torun, “Sektör riskli, ne kadar güvenlik önlemleri alınırsa alınsın insan faktörünü eğitmezsek alacağımız önlemler yetersiz kalacaktır. Eğitimlerin yönlendirilmesi, kamu desteğiyle sağlanmalı sonra denetimler yapılsın.” dedi.

İnşaat sektöründe uygulanmakta olan yüzde 18 KDV’nin fazla olmasından dert yanan Torun, KDV oranının yüzde 8’e inmesi gerektiğini belirtti.

Torun, “Kayıt altına giren sektörün kayıt dışına çıkması söz konusu. İlk daire alana tapu harcı alınmaması sağlanabilir. Yurtdışı fuarlara katılımlar artırılmalı. Sektörde genelde aile ve orta ölçekli şirketler yer alıyor. Finans gücü zayıf bir sektör yani. Kayıt dışına uygun bir sektör maalesef. Şeffaflık finansa ulaşmak için önemli.” diye konuştu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI