19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden Haberlerİnşaat Sektörüne Güveniyoruz

İnşaat Sektörüne Güveniyoruz

Sektörel güven endeksleri nisanda aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 2,5 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,6, inşaat sektöründe yüzde 0,3 arttı.
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış Sektörel Güven Endekslerini yayımladı.
Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi nisanda yüzde 2,5 azaldı. Bu yılın mart ayında 101,2 olan hizmet sektörü güven endeksi 98,6'ya geriledi. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son 3 aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 4,2'lik ve son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 3,8'lik kötüleşmeden kaynaklandı. Gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı.
 
– Perakendede güven arttı –
 
Nisan ayında mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,6 arttı. Mart ayında 101,3 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 103 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki artış, gelecek 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 5,3'lük iyileşmeden kaynaklandı. Son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksleri sırasıyla bir önceki aya göre yüzde 0,3 ve yüzde 0,5 azaldı.
 
– İnşaat sektörü güven endeksi arttı –
 
Nisanda, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 0,3 arttı. Bu yılın mart ayında 78,2 olan inşaat sektörü güven endeksi 78,4 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki artış, gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksindeki yüzde 1,6'lık iyileşmeden kaynaklandı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 1,7 düştü.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI