22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden Haberlerİnşaat Sektörü Civil İstanbul 2015'te bir araya geldi

İnşaat Sektörü Civil İstanbul 2015’te bir araya geldi

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Civil İstanbul 2015 Mühendislik Konferansları, inşaat sektörünün önde gelen yönetici ve akademisyenlerini sektörün geleceği olan mühendis adaylarıyla buluşturdu. Konferansa katılan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Mühendisin amacı, insanın hayatını kolaylaştırmaktır" dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Civil İstanbul 2015 Mühendislik Konferansları başladı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri ile geleceğin mühendislerini bir araya getirip başarılı yöneticilerin ve akademisyenlerin birikiminden faydalanmalarının amaçlandığı konferans, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Konferansa Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Yıldız Teknik Üniversitesi RektörYardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, inşaat sektörü yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferans öncesi sahne alan "Patron Çıldırdı" Müzik Grubu sahne performansı ile salondan büyük alkış aldı. Konferansın açılış Konuşmasını RektörYardımcısı Ayvaz yaptı.

"Mühendislerin amacı insanın hayatını kolaylaştırmak olmalı"

Yapı Kulübü'nü tebrik eden Başkan Karaman, "Bizler buradan çıkacak sonuçları alanda kullanan kişileriz. Sizler mühendis olarak bu güzellikleri tasarlayacaksınız biz de alanda kullanacağız" dedi.

İnşaat mühendisliğini en kadim mesleklerden biri olarak gördüğünü belirten Karaman, "İnsanlığın yaratılışı ile beraber barınma ihtiyacını karşılamak için mühendislik başlamış ve bugüne gelmiş. Her alanda zaman değiştikçe, insanın değişik ihtiyaçları olmuş. Bu ihtiyaçlara çözüm içinde mühendisler çıkan sorunları çözmeye çalışmış, yeni çözümler üretmiş. Bizde onları kullanıyoruz. Bende bir mühendisim belki inşaat mühendisi değil ama mühendisin amacı, insanın hayatını kolaylaştırmaktır" diye konuştu.

"Bu sıralardan biz de geçtik öğrenciyken bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Karaman, "Bu milletin sizden beklediği şey bu milletin hayatını kolaylaştıracak özümler üretmeniz. Zamanı geldiğinde bu zamanlarınızı öğrencilik yıllarınızı çok iyi geçirdiğiniz için çözüm üretme noktasında hazır olmanız. Hatta bugün başlamanız. Bizler halka hizmet eden belediyeler olarak, onlara en uygun hizmeti en uygun, en hızlı şekilde vermek istiyoruz. Tabi ki inşaat mühendislerinin ürettiği bu çözümlerle. Ben bu vesile ile bu tür konferansları önemsiyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplumun büyüdükçe, geliştikçe ihtiyaçlarının değişim gösterdiği belirten Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz ise, "Kentsel sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir insan gelişmesinin önemi vurgulanmaktadır. Bu doğrultuda yerleşimlerin sürdürülebilir olabilmesinde inşaat mühendisi uygulama ve eğitimlerinin önemi ortaya çıkmaktadır. Toplumlar sürdürülebilir kavramının önemi, sürekli artan nüfus, artan toplum gereksinimleri, azalan doğal kaynaklar, iklim değişiklikleri gibi yaşamı tehdit eden unsurlar nedeniyle her geçen gün artmaktadır. İnşaat mühendislerinin tüm çalışma alanları toplumun gereksinimlerine çözüm getirirken sürdürülebilir gelişme kavramında hayati bir önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI