19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKonut Projeleriİnistanbul Gala projesinde 320 bin liradan başlayan fiyatlarla!

İnistanbul Gala projesinde 320 bin liradan başlayan fiyatlarla!

İş GYO ve Nef ortaklığının eski Şişe Cam Fabrikası arazisinde hayata geçireceği 4 projenin ilkinin detayları basın toplantısı ile paylaşıldı. Satışa çıkan İnistanbul projesi 4 blokta toplam 788 adet konuttan meydana geliyor. 
 
BASIN TOPLANTISINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

 
Şehrin merkezinde önemli bir lokasyona sahip olan İnistanbul Gala projesinde 48 ile 118 metrekare arasında değişen 1 oda 1 salon daireler, 73 ile 144 metrekare arasında değişen 2 oda 1 salon daireler, 129 ile 240 metrekare arasında değişen 3 oda 1 salon daireler ve 214 ile 308 metrekare arasında değişen 4 oda 1 salon daireler yer alıyor.
 
3 farklı ödeme seçeneğinin sunulduğu İnistanbul Gala projesinde daire fiyatları 320 bin liradan başlayarak yükseliyor. Projeden konut sahibi olmak isteyenlere yüzde 25 peşinat ödedikten sonra banka kredisi ile ya da firma bünyesinde 30 ay vade farksız taksitlendirme imkanı sunuluyor. Ayrıca yüzde 1 peşinat, yüzde 24 teslimde kalan tutar ise banka kredisi ile ödenebiliyor.
 
Diğer 3 projeyi ise yıl sonuna doğru sırayla satışa çıkarmayı planlayan ortaklığın İnistanbul projesinde yer alan 788 dairenin 618'i iki gün içerisinde satıldı. Projeye ön talep dönemin 7 bin 254 talep geldi.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün hemen karşısında yükselen İnistanbul Gala projesi Davutpaşa metro istasyonuna 100 metre uzaklıkta yükseliyor, proje bu sayede tramvay ve metrobüs hatları ile de doğrudan bağlantılı oluyor.
 
İnistanbul Gala projesinin tüm detaylarının paylaşıldığı toplantı sonrasında ise İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ve Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur açıklamalarda bulundu. 
 
RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

Birlikte keyifle çalışıyoruz!

 
Ortaklık ile ilgili düşüncelerini paylaşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Erden Bey, sabahtan beri vurgulayıp duruyor. İki kurumda, kurumsal değerleri, iş yaklaşımları, birlikte iş yaptıklarında birbirlerine olan yaklaşımları zaten çok yakın firmalar. Dolayısıyla biz nazar değmesin şuana kadar hem eğleniyor hem de hemen hemen her konuda bakış açımız aynı yöne baktığımız için gayet uyumluyuz. Bundan sonrada inşallah devam edecek." dedi.
 
Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ise, "Yönetim Kurulu icra kurulu toplantılarımız oluyor bu kadar mutlu toplantıları kendi içimizde görmedim. Samimi söylemek gerekirse bizim kendi toplantılarımız olay kurgu yönünde geçiyor, bu çok keyifli geçiyor o yüzden en kısa cevabı oradan anlaşılır. Mutluluk bereketi getiriyor ona inanıyoruz." dedi.
 
Her ikimizde her an birbirimizden birşey öğrenebilir durumdayız!
 
Nef'in geliştirmiş olduğu unsurları kullanmakta hiç tereddüt etmediklerini belirten Tanes, " Eskilerin bizi sözü vardır. Marifet iltifata tabidir. Bir konuda inovasyon bir yenilik veya marifetli bir iş varsa onu görmezden gelemezsiniz. Onu ancak takdir eder ve benimsersiniz. Nef'in geliştirdiği ve hakikaten hem tüketici için yararlı olan hem geliştirici için yararlı olan o tür unsurlarda hiç tereddüt etmiyoruz. Bu kadar yararlı inovatif şeylerin tasarım maliyetine bakılmaz. Her ikimizde her an birbirimizden birşey öğrenebilir katabilir durumdayız. O konuda hiç kompleksimiz yok." dedi.
 
Aynı konu için yorumlarını paylaşan Timur ise  "Türkiye'nin en önemli markasıyla, Cumhuriyet'in markasıyla çalışıyoruz. Hepimiz İş Bankası olarak tanıyoruz. Bu sadece finansal bir birliktelik dğeil bizim açımızdan. Bir arada olduğumuz ve aldığımız tecrübelerden dolayı çok mutluyuz." dedi.
 
Bölgenin oturabileceği nitelikli konuta ihtiyacı var!
 
Bölge hakkında düşüncelerini paylaşan Timur, "Bizim bundan önceki 2 projemizinde hızlı satılmasının sebebi bölge. Bölge çok şanslı bir bölge. Sadece bizim karşımızdaki Yıldız Teknik Üniversitesi'nde 30 bin öğrenci var. İçersinde Teknokent var. Bir sürü firma var. Bunun dışında çevresinde birçok uluslararası firma var. 15 dakika mesafesinde 1,5 milyon insan yaşıyor. Belki öğrenci ve çalışan olarakta 500 bin insan yaşıyor. Burada bu insanların nitelikli olarak oturabileceği konuta ihiyacı var. Bizim orada üreteceğimiz konut 3 bin kadar. Biz o yüzden orada master planlı proje geliştirdik. Devamında orası dönüşmek zorunda o sanayi alanı bu kadar talep varken. Biz master planlı bir proje geliştirelim istedik ki devamında örnek olsun." dedi.
 
Ortaklığın yeni projeleri olabilir!
 
İnistanbul Gala projesine yoğunlaştıklarını ancak değerlendirmeleri gereken başka bir fırsat olursa olumlu ya da olumsuz bir karar almadıklarını belirten Tanes, " Birlikte bütün konsantrasyonumuz bu projede. Çok büyük bir proje hem metraj olarak hemde adet olarak. Esas konsatrasyonumuz beraber hareket eden iki firma olarak burası. Somut olarak şu bölge bu bölge dediğimiz bakttığımız pazarlık ettiğimiz bir yer yok. Bu işin yürüyüşü sırasında önümüze çıkan veya bizim araştırıp bulabileceğimiz fırsatları değerlendirme konusunda baştan verilmiş olumlu veya olımsız bir kararımız yok. Olabilir bu fizibilite işidir, konjöktur işidir, mevcut elinizdeki işleri hakkıyla yapabilecek hazırlıkta olup olamama işidir." dedi.
 
Şehir merkezinde en fazla yeşili olan proje!
 
İnistanbul projesindeki foldhome sistemi hakkında bilgi veren Timur, "Bundan önceki yapılan Foldhome projelerinden yani Nef projelerinden farklılık şöyle olacak. Buradaki 130 dönüm büyüklükten, 80 dönüm net büyüklükten ve sadece sitenin içerisinde sadece 60 dönüm alandan bahsediyoruz. Yani bu alanlar mahalleleşme anlamındaki farklı alanlar, foldhome alanlar için çok büyük bir imkan. Şehrin merkezinde olupta İstanbul'daki en en fazla yeşil alanı olan projelerinden birisi. O yüzden tüketicinin bu kadar hızlı talep göstermesi ve 2 günde önce başladık reklamlara 618 konutun satılmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi bunlar." dedi.
 
Projenin çok ciddi prim yapması mümkün!
 
Projenin çok ciddi prim yapacağını ifade eden Tanes, "Seçim yılı olmasına rağmen yüzde 42 43 oranında satış oranı var. 2014'ü 2013'le kıyaslayarak baktığınızda geçen sene yüzde 8 9 eksi eksi gidiyordu o zamanda seçim vardı. Şimdide seçim var Ocak haricinde Şubat, Mart, Nisan satışları hep yukarı gidiyor. Yüzde 20 ile başladı 35, şimdide 43. Bu yılda seçimden sonra çok yoğun satış olacağını düşünüyorum. Satışın bu kadar canlı gittiği, Avrupa yakası gibi bir yerde böyle bir proje özelliklide niteliksiz konutun çok fazla olduğu bir yer. Burada böyle bir proje yaptığınızda çok ciddi prim yapması mümkün. Teslimden sonra çok ciddi şekilde fiyatların ve kiraların yukarı doğru gideceğiniz düşünüyorum." dedi.
 
Projenin prim potansiyelini değerlendiren Timur, "İstanbul'da şehrin çeperindeki projelerde bile topraktan alanlar belli prim potansiyeli ile sattıklarını para kazandıklarını düşünecek olursak, şehrin merkezindeki, 500 bin kişinin talip olduğu ancak 7 8 bin konut üretilebilen bu projelerin prim potansiyeli elbette diğer lokasyonlara ve projelere nazaran daha yüksek olur." dedi. 
 
Mahalle hayatı yaşatılacak!
 
Mahalle yaşamını yaşatacak unsurlara projede yer verdiklerini söyleyen Timur, "Bu alanda 4 proje olacak ve bu projelerde yaklaşık 10 bin kişi yaşayacak. Bizde o yüzden bu bölgeye mahalle gibi bir master plan yaptık. Burada 3+1'ler 4+1'ler aile yaşamı olan bloklar ayrı olacak. 1+1'ler, 2+1'ler ayrı olacak. İnsanların bir araya gelebileceği çok sayıda peyzaj alanları,var. Unuttuğumuz değerler var. Bunları hatırlatıcak bu proje ve bunların yapılmasını sağlayacak. Buradaki çocuklar evlerinde bilgisayar oynayıp, dışarda sadece top oynamayacaklar. Eskiden bizim oynadığımız oyunları oynayacaklar. O oyunlar için özel alanlar dizayn edildi. Sek sek oynanacak, yakar top oynanacak. Bunlar önemsenecek konular. Çünkü böyle çocukluk geçirip böyle değerlerle büyüyüp gelişiyoruz. Bugün çocuklar bu oyunların isimlerini, nasıl oynayacaklarını bilmiyorlar. Bu oyunlar için kiitapçıklar yapılacak. Bu oyunlarla ilgili festivaller düzenlenecek. Tasarım doğa sanat insanın ruhunu her zaman dinginleştirir, olgunlaştırır. Yani pazarlama argümanı olması için oraya bişeyler konulmayacak. Gerçekten yaşanması için konulacak ve yaşanması için bunlar çok ince düşünülüyor. O yüzden dolayı bu proje 1,5 yıl sürdü." diyerek sözlerini sonlandırdı.
 

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ

 

Maide KARADAĞ/Emlakdream.com

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI